Spašena planinarka Ivana Tabaković

Spašena planinarka Ivana Tabaković

3202
9
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Orjen vrh kabao snijegEkipa spasilaca iz Službe zaštite Herceg Novi, planinara “Subre” i “Vučjeg zuba” uspjeli su da nakon dananonoćne borbe sa vjetrom, ledom i snijegom, s temperaturarama i do 20 stepeni ispod nule, probijajući se opasnim i strmim predjelima Orjena izvuku iz ponora u ranim jutranjim časovima planinarku Ivanu Tabaković iz Trebinja.
Ona je jutros prije 6 sati dovedena sanitetskim kolima na hirurško odjeljenje Opšte privatne bolnice Meljine. Kako je načelnik hirurgije dr Milovan Sandić kazao Radiju Jadran, djevojka nije u kritičnom stanju, svjesna je, komunikativna. Prve pretrage pokazuju da je Ivana vitalno stabilna. U fazi je dijagnosatike, ultra zvuk ambdomena i grudnog koša pokazuje da nema znake kvraljelnja. Žali se na hladnoću, ugruvanost, glavobolju, bolove u mišićama, zglobovima, što nije ni čudo, s obzirom u kakvim uslovima je provela dan i noć, kaže nam dr Sandić.

 

9 Komentari

Ostavite komentar

*

code