SPASENE KOŠĆELE NA KARAČI

SPASENE KOŠĆELE NA KARAČI

247
0
Podijeli

koscela rezanje 1Iako im je bila određena drugačija sudbina – sječa, dvije stare koščele na Karači su za sada spasene. Kako su i najavili iz JP Stambeno komunalno Herceg Novi, danas su orezali dva stabla, stara preko osamdeset godina. Trule grane su uklonjene, stabla rasterećena, tako da bi sada košćele mogle da se podmlađuju.
Višečasovna akcija počela je oko 7 h u prisustvu tehničke službe ovog preduzeća, ali i nekolicine Novljana, a tu negdje je sve nadzirao i Žorž, s grafita “Samo vas gledam”. koscela rezanje2Direktor JP Stambeno komunalno, Boris Seferović je podsjetio da je odlukom inspektora za hortikulturu u Komunalnoj policiji u Herceg Novom, Miodraga Pešića, košćele trebalo potpuno ukloniti, međutim Seferović je, kako ističe, na sospstvenu odgovornost, insistirao da one ostanu i podmlade, te da im se samo uklone trule grane.
“Svaki put kad je riječ o orezivanju stabala starih preko 50 godina JP Stambeno komunalno mora da dobije dozvolu nadležnih – tačnije inspektora za hortikulturu i samo zbog toga to ranije nijesmo reagovali”.
Orezane grane košćela biće odvežene na deponiju zelenog otpada u Sutorini. Narednih dana mogla bi biti orezana i treća košćela, koja je za sada “zdrava”, ali, kako kaže Seferović, žele da reaguju preventivno.
U Herceg Novom je još dosta zapuštenih stabala eukaliptusa, palmi, čempresa… Zahtijevaju veću brigu, a najprije bi trebalo srediti ona duž skalina i puta koji vode ka Škveru.koscela rezanje3koscela rezanje4

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code