Spasene od vatre Bjelske Kruševice, uzrok požara ljudski faktor

Spasene od vatre Bjelske Kruševice, uzrok požara ljudski faktor

3172
4
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

pozar bijelske rusevice 310816 2Vatrena stihija koja je izbila sinoć u Bjelskim Kruševicama, na nepristupačnom terenu, iako lokalzovana još predstvlja opasnost, potvrdio je Radiju Jadran načelnik hercegnovske Službe zaštite i spasavanja, Aleksandar Škobalj. Služba je primila poziv u 19 i 45 i odmah je ka Bijeloj upućeno dvoje vozila.

– Po dolasku na lice mjesta vođa smjene je javio da se radi o požaru većeg intenziteta, te da je potrebno krenuti u gašenje sa više vozila i  ljudstva. Odmah smo uputili još tri vozila i podigli još dvije smjene – kazao je Škobalj.

Picerija i restoran

Služba zaštite i spasavanja iz Kotora i Dobrovoljno vatrogasno društvo Krtoli za dodatnu pomoć su kontaktirani oko 21:30, jer je vatra zahvatala veliku površinu niskog rastinja, šireći se uz pomoć sjevernog vjetra. Vatrogasci su na vrijeme reagovali, pa su spaseni crvka u Gornjim Bjelskim Kruševicama i samo selo Bjelske Kruševice.

Požar je, kako je kazao Škobalj, oko 1 sat iza ponoći stavljen pod kontrolu, a lokalizovan je oko 5 sati jutros. Ekipe su još na terenu, jer postoji mogućnost da se požar ponovo pojavi, pošto se ponegdje i dalje pojavljuje dim. Opasnost postoji zbog vjetra koji počinje da duva u predvečernjim časovima, pa će ekipe Službe zaštite i spašavanja stražariti na mjestu požara.

Škobalj smatra da je uzrok požara ljudski faktor, pošto je vatra krenula od samog puta ka brdu, prema selu Bjelske Kruševice. Na terenu je i ekipa Centra bezbjednosti za uviđaj koja treba da procijeni štetu i utvrdi uzrok. Pored njih, na terenu je i Uprava za šume.

U akciji gašenja požara jedan vatrogasac je zadobio lakše povrede, ali mu je pomoć ubrzo pružena, pa se vratio poslu. Pomoć novskoj Službi ponudili su i vatrogasci iz Perasta, Kotora i Trebinja, koja na sreću nije bila potrebna. Pomogli su i građani Bijele i komunalna policija.

MZ Kamenari: Bravo, vatrogasci!

Iz MZ Kamenari koja se graniči sa Bjelskim Kruševicama pratili su sinoćnja dešavanja, jer je kažu na potezu Gornje Jošice, a ispod Bjelskih Krusevica i iznad kuća Zlokovića izbio požar koji se brzo širio zbog suvog žbunja gustog drveća. Predsjendik MZ Kamenari Tomo Katurić ističe efikasnost i profesionalan rad vatrogasaca.

–  Čim su pozvani u najkraćem mogućem roku stigli na mjesto požara. Na putu za Kruševice u Jošici parkirao sam vozilo iza tri vatrogasna vozila i policije MUP Herceg Novi. Moram reći ono što sam vidio: brzinu, uhodanost naših profesionalaca vatrogasaca koje sa divljenjem pohvaljujem. Hrabri momci sa komandirom Vidakom Vukovićem svojim znanjem i brzom reakcijom uspjeli su požar lokalizovati. Za pohvalu je i brza pomoć ostalih vatrogasaca iz Boke – navodi Katurić.

4 Komentari

 1. Sinoc dok su gorele Bjelske Krusevice i vatrogasci se borili vatrenom stihijom,vjerovali ili ne,DOO
  “POmorski saobracaj”je zabranio vatrogasnoj cisterni da napuni vodu sa njihovog hidrofora!!!Molim nadlezne da se odmah ispita ko je kontroloru trajekta od predpostavljenih iz firme naredio da se voda ne da.Pitam se gdje je humanost ljudi iz ovog preduzeca?
  0  0
 2. Svaka cast! Samo fali omladine u vatrogasni centar,sjutra ih treba neko naslijedit ,a kako se odvijaju stvari u nasoj opstini, vjerovatno kad ode neko u penziju naslijeditce duznost neki Kuvar,konobar ili mesar iz france.
  0  0

Ostavite komentar

*

code