SPECIJALNA OLIMPIJADA

SPECIJALNA OLIMPIJADA

78
0
Podijeli

OŠ „Ilija Kišić“ u Zelenici, od sjutra će četvrti put biti domaćin susretima djece sa posebnim potrebama iz čitave Crne Gore.

Susreti će trajati tri dana.

Picerija i restoran

– Dolaze nam djeca iz Bara, Podgorice, Nikšića, Bijelog Polja, Berana, Cetinja, Pljevalja, Kotora i učestvovaće djeca iz Herceg Novog – rekao nam je direktor škole „Ilija Kišić“ Đorđije Radović.

Pored škola koja imaju odjeljenja sa djecom sa posebnim potrebama, ove godine su pozvani i svi dnevni centri koji funkcionišu na području Crne Gore.

– Očekujemo oko stotinak učesnika. Sjutra  je svečano otvaranje u 17 sati. U subotu u 9 sati počinje okrugli sto sa temom „Dnevni centri“. Uporedo počinje i specijalna olimpijada, sportsko takmičenje u pet olimpijskih i dva revijalna sporta. Sportska takmičenja će voditi profesori fiskulture, namjenski odabrani  i oni koji imaju licence za rad sa djecom sa posebnim potrebama – najavljuje Radović.

Poslije okruglog stola u 10.30 u okviru UNICEF-a uslijediće  interesantan seminar otvorene inkluzije „Jednake mogućnosti za sve“, sa ciljem da se što veći broj djece sa posebnim poptrebama uključi u redovni nastavni program. U nedjelju ujutro u 9 sati je organizovana vožnja brodom za sve učesnike olimpijade.

– Ima dosta djece koja su prvi put izašla iz svog grada, prvi put vidjeli more i dobili priliku da se voze brodom. U 12 sati je svečano proglašenje pobjednika, dodjela medalja, zatim zajednički ručak i u 14 sati ispraćamo naše goste – dodaje Radović.

Za sve učesnike su obezbijeđeni smještaj i hrana, a za djecu koja su slabije pokretna, omogućeno je da ih prate roditelji, odnosno staratelji.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code