SPEKTAKL NA KANLI KULI: “VIVA VOX“ DOČEKAN I ISPARĆEN OVACIJAMA

SPEKTAKL NA KANLI KULI: “VIVA VOX“ DOČEKAN I ISPARĆEN OVACIJAMA

124
0
Podijeli

Članovi hora “Viva Vox” novi su “vladari” scene hercegnovske Kanli kule, jer koncert koji su priredili sinoć pred prepunim gledalištem ne može se klasifikovati nikako drugačije sem kao spektakl.

Neskromno je reći da je njihovim performansom bačena lagana koltrina na sve zvijezde, koje su svaka na svoj način, “ovjerile” ovu scenu, a ređalo ih se od Bijelog Dugmeta, Olivera Dragojevića, Tereze Kesovije, Vlada Georgieva, Sergeja Ćetkovića i drugih….
Gužva na ulazu u kulu do samog početka koncerta, već je dovoljno govorila da su posjetioci svjesni performansa koji će uslijediti. Najvjerniji fanovi horskog pjevanja i ovog sastava počeli su da pune tribine uru prije koncerta, a slobodnog mjesta nije bilo ni na zidinama.
Bez velike pompe, bez komplikovanih specijalnih efekata na bini, članovi hora oslonjeni samo na svoje najjače oružje – glas, “grmili” su sa kule skoro puna dva sata.
Šarenoliki repertoar publiku ni sekunda nije ostavljao ravnodušnom, jer je svaku kompoziciju pratio gromoglasni aplauz i uzvici oduševljenja. Maestralno su zvučale sve kompozicije u potpuno drugom aranžmanu, prilagođene horskom pjevanju, bez instrumentalne podrške, samo uz “podlogu” beat box-a. Čuli smo vodeće hitove roka, hip hopa, industrijskog metal hard roka i druge. Neke od kompozicija bile su Coldplay – “Paradise”, Beyonce – “End of time”, Gibonni – “Libar”, Toto – “Africa” …
Bilo bi “bolno” nepravedno izdvojiti bilo koju izvedbu, ipak, najveći aplauz članovi hora zavrijedili su jednim od kultnih hitova roka, pjesmom “Bohemian rhapsody” grupe Queen. Iako je u tom trenutku možda u publici zavladalo mišljenje da od toka nema i ne može više, kompozicijom “Ameno” francuskih popova okupljenih u projektu “Era”, Viva Vox „raspametio” je publiku. Ova kompozicija izvedena je skoro u potpunom mraku, dok su su se članovi hora nazirali samo zahvaljujući lampicama u rukama, koje su bile dio koreografije. Neizbježna izvedba kojom su “betonirali” mjesto na muzičkoj sceni regiona, “Du hast mich” njemačkog industrial rock sastava “Rammstein” najviše je oduševila grupicu njemačkih turista u centralnom dijelu gledališta, a na izvođenju bi im sigurno pozavidio i frontmen benda Till Lindemann.
Ushićenje i adrenalinski nastup hora Viva Vox nijednog trenutka nije publici “dozvolio” “pauzu”, a višeminutnim aplauzom na kraju koncerta, članovi hora “zahvalili” su dvostrukim bisom. U završnici koncerta otpjevana je kultna pjesma iz završne scene “Monty Python-a” ( Žitije Brajanovo ) – “Always look at the bride side of life”, a posljednja na repertoaru bila je izvorna narodna “Hajde Jano kuću da prodamo”.
Dirigentkinja hora Jasmina Lorin takođe nije krila oduševljenje prijemom kod publike ali ni nastupom svojih pulena, pa je obraćajući se publici kratko poručila:
“Vreli su dani, tople noći, ali ovo je predivan ambijent. Jako nam je drago što smo svoje umjeće prenijeli i vama. Vjerujte, na sceni se uvijek dobro zabavljamo, naročito kad osjetimo dobru energiju u publici. I ovog puta je bilo tako. Hvala vam puno”, poručila je Lorin.
Viva Vox je i novskoj publici sinoć dokazao zašto su kao relativno “mlad” sastav koji egzistira “tek” deceniju, neizbježan segment svih većih muzičkih hepeninga, pa ih tako sjutra veče očekuje nastup i na Sea Dance festivalu u Budvi.
Na kraju, smisao i “poruku” njihovog rada i koncerata ne treba tražiti nigdje drugo no u njihovom imenu – Viva Vox. I neka ŽIVI GLAS.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code