SPKD “PROSVJETA”: NAGRADE I POHVALE ZA STVARALAŠTVO UČENIKA I NASTAVNICE ELIZABETE MILJEVIĆ

SPKD “PROSVJETA”: NAGRADE I POHVALE ZA STVARALAŠTVO UČENIKA I NASTAVNICE ELIZABETE MILJEVIĆ

0
Podijeli

Dobitnica nagarde SPKD „Prosvjeta” za 2015. godinu za višegodišnji predan rad u prosvjeti i obrazovanju je Elizabeta Miljević, nastavnica muzičkog vaspitanja, koja je čitav svoj radni vijek provela u osnovnoj školi «Milan Vuković» u Herceg Novom.

Na Svetosavskom literarnom konkursu, u konkurenciji proznih radova SPKD „Prosvjeta” ove godine nije dodjelilo ni jednu od tri nagrade, već samo pohvale.
Pohvaljeni su radovi Milice Čelebić (O.Š. «Ilija Kišić», iz Zelenike), Ane Aprcović (O.Š. «Narodni heroj Savo Ilić» – Dobrota) i Balše Nikoliću (O.Š. «Narodni heroj Savo Ilić» – Dobrota).
U konkurenciji poestkih radova naročito su se istakla dva rada. Žiri je kao najbolji vrijednovao pjesmu Isidore Nikolić (O.Š. «Narodni heroj Savo Ilić» – Dobrota), a drugo mjesto pripada Danilu Komadini (O.Š. «Orjenski bataljon» – Bijela). Za treće mjesto ni ovdje nije bilo nagrade već tri pohvale za: Petra Đukića (O.Š. «Nikola Đurković» – Radanovići), Nemanju Vukasovića (O.Š. «Orjenski bataljon» – Bijela) i Ivu Vuković «O.Š. «Orjenski bataljon» – Bijela).
Svečana dodjela diploma i pohvala za učenike najboljih radova biće upriličena sutra 28. januara u kući Iva Andrića, u Herceg Novom, u 18 časova. SPKD «Prosvjeta» je, takođe, pripremila i prigodne nagrade za ove učenike.
Na Prosvjetinom literarnom konkursu za učenike osnovnih škola u Boki Kotorskoj, povodom obilježavanja Savindana, na temu „Razmišljam o Svetom Savi” prispjeli su radovi iz šest škola i to 16 u konkurenciji proznih i 20 poetskih. O radovima je odlučivao žiri u sastavu, književnik, profesor Nikola Malović, književnica Snežana Vukićević-Čvoro i profesorica književnosti Ana Lalović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code