Sporo do raspleta oko izgradnje sanitarne deponije Duboki do

Sporo do raspleta oko izgradnje sanitarne deponije Duboki do

824
0
Podijeli

Usmena rasprava, kojom je trebalo da bude postignut dogovor između Opštine Herceg Novi i MZ Morinj, odnosno Opštine Kotor o daljoj sudbini izgradnje sanitarne deponije Duboki do, juče nije održana, kazali su Radiju Jadran iz lokalne uprave.

duboki do satPredstavnici obje Opštine pozvani su u Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore, prema zaključku sa prethodne usmene rasprave održane 24. novembra. Omogućeno je svim zainteresovanim razgledanje kompletnih spisa predmeta i fotokopiranih spisa investitora – Opštine Herceg Novi. To je bio i predlog Opštine Herceg Novi, s obzirom na primjedbe Kotorana da Ministarstvo nije dostavilo sve podatke iz spisa vezano za izgradnju deponije.

Pravni zastupnik Opštine Herceg Novi je, postupajući po nalogu državnog organa koji vodi postupak, dostavio dokumentaciju o geološkim i hidrogeološkim istraživanjima koja su rađena od 2000. godine, a tiču se ekologije, odnosno eventualnog ugrožavanja sliva Morinjskih izvora, kažu nam u novskoj Opštini.

Međutim, nije održana usmena rasprava, već samo uvid u dokumenta.

– U daljem toku postupka očekuje se održavanje makar još jedne usmene rasprave, a nakon toga i donošenje rješenja, odnosno odluke nadležnog Ministarstva – dodaju u lokalnoj upravi.

Podsjećamo, projekat izgradnje sanitarne deponije Duboki Do, u koji je Opština Herceg Novi godinama ulagala novac i vrijeme, stopirala je MZ Morinj tužbom protiv rješenja Ministarstva održivog razvoja i turizma o izdavanju građevinske dozvole za izgradnju te sanitarne deponije. Osnovanost tužbe ocjenio je sud i na osnovu toga donio odluku o poništenju građevinske dozvole.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code