Sporo do raspleta oko izgradnje sanitarne deponije Duboki do

Sporo do raspleta oko izgradnje sanitarne deponije Duboki do

896
0
Podijeli

Usmena rasprava, kojom je trebalo da bude postignut dogovor između Opštine Herceg Novi i MZ Morinj, odnosno Opštine Kotor o daljoj sudbini izgradnje sanitarne deponije Duboki do, juče nije održana, kazali su Radiju Jadran iz lokalne uprave.

duboki do satPredstavnici obje Opštine pozvani su u Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore, prema zaključku sa prethodne usmene rasprave održane 24. novembra. Omogućeno je svim zainteresovanim razgledanje kompletnih spisa predmeta i fotokopiranih spisa investitora – Opštine Herceg Novi. To je bio i predlog Opštine Herceg Novi, s obzirom na primjedbe Kotorana da Ministarstvo nije dostavilo sve podatke iz spisa vezano za izgradnju deponije.

Picerija i restoran

Pravni zastupnik Opštine Herceg Novi je, postupajući po nalogu državnog organa koji vodi postupak, dostavio dokumentaciju o geološkim i hidrogeološkim istraživanjima koja su rađena od 2000. godine, a tiču se ekologije, odnosno eventualnog ugrožavanja sliva Morinjskih izvora, kažu nam u novskoj Opštini.

Međutim, nije održana usmena rasprava, već samo uvid u dokumenta.

– U daljem toku postupka očekuje se održavanje makar još jedne usmene rasprave, a nakon toga i donošenje rješenja, odnosno odluke nadležnog Ministarstva – dodaju u lokalnoj upravi.

Podsjećamo, projekat izgradnje sanitarne deponije Duboki Do, u koji je Opština Herceg Novi godinama ulagala novac i vrijeme, stopirala je MZ Morinj tužbom protiv rješenja Ministarstva održivog razvoja i turizma o izdavanju građevinske dozvole za izgradnju te sanitarne deponije. Osnovanost tužbe ocjenio je sud i na osnovu toga donio odluku o poništenju građevinske dozvole.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code