Sportski centar Igalo dobija sferni bioskop

Sportski centar Igalo dobija sferni bioskop

8
Podijeli

Radi što bolje promocije i bogatije ponude, u Sportskom centru Igalo, bez obzira na period godine, uvode nove sportske, ali i druge kulturne i edukativne programe.

Tako će prvi put od otvaranja Centra, 9, 10, 11, kao i 23, 24. i 25 marta u foajeu Centra biti instaliran sferni bioskop, na kojem će se prikazivati razne projekcije za sve uzraste. Bisokop će instalirati kompanija “Prohorzhe” d.o.o.

Picerija i restoran

– Riječ je o bioskopu prečnika 5 metara sa vizuelnom projekcijom na čitavoj kupoli od 360° za obrazovni proces. Omogućuje posjetiocima da se u praksi upoznaju sa savremenim tehnologijama. Sferni bioskop, drugim riječima “mobilni planetarijum”, je precizna umanjena kopija fiksnog planetarijuma. Ekran u mobilnom planetarijumu je montažna kupola, koja se lako postavlja u svakom prostoru, а zahvaljujući specijalnom sistemu za projektovanje, slika se projektuje na cijelu unutrašnju površinu kupole u formatu Full HD – objašnjavaju u Centru.

Prikaz multimedijalnih slika na cijeloj površini kupole, to jest sa svih strana, aktivira kod gledalaca čitav prirodni dijapazon oka, uključujući periferni, čime se postiže sasvim novi, kvalitetniji efekat potpunog  doživljaja, dodaju u Sportskom centru.

Мultimedijalni sadržaj je obiman i obećavaju da će djeca uživati u crtanim i obrazovnim filmovima, a odrasli u zabavnom program:

– Postoji bogata biblioteka za svačiji ukus. To je jedinstven doživljaj za djecu i odrasle, koji ne može ni sa čim da se poredi. Kombinacija zabave i obrazovanja. Prezentacija kognitivnog materijala obavlja se putem upečatljivog filma velikog formata, koji će dugo pamtiti. Filmovi se rade u najpoznatijim svjetskim video-studijima. To je jasan i pristupačan način učenja putem doživljaja – najavljuju iz Sportskog centra.

8 Komentari

 1. Sportski centar Igalo dobija sferni bioskop. Ovakav naslov podrazumijeva bioskop za trajno, a iz teksta se vidi da ce biti tu samo sest dana. No dobro je ako doprinese punjenju budzeta SC.

 2. Dajte rijestlite parket da se mogu odigravati utakmice to je prioritet ! Sramota je gledati kosatlelrkaske utakmice po valovitom terenu. Jos malo pa ce zabraniti da se igraju utakmice zbog opasnosti od povrijeda .

  17
  2
 3. Divno! Bila sam u takvom sfernom bioskopu kojeg sunpostavili novozelandjani u Parizu za vrijeme Svijetskog Ragbi Prvenstva. To je poseban čarobni osjećaj!!! Jedva čekam!!!!

  14
  11

Ostavite komentar

*

code