Sportski ribolovci demantuju Marka Kisa: Problem nije u Ministarstvu nego u vama

Sportski ribolovci demantuju Marka Kisa: Problem nije u Ministarstvu nego u vama

4256
7
Podijeli

sportski ribolovci na moru cg 180616Reagujući na tekst sa portala Radija Jadran  „Ribari upleteni u sopstvenim mrežama: Dva Nacionalna ribarska udruženja“ iz Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore, demantuju navode predsjednika novoosnovanog Udruženja proizvođača ribe, Marka Kisa.

“Marko Kise tvrdi da je za sportski ribolov na moru u Crnoj Gori izdato 3000 dozvola što je neistina ili što bi mi u Boki rekli laž. Čak se čudi da je sportski ribolov dozvoljen i da mi sportski ribolovci uništavamo riblji fond. Što je mnogo, mnogo je, pa taman da je i od Marka Kisa. Radi javnosti i istine, moram reći da sportski ribolovci na moru Crne Gore predstavljaju najveće i najbolje zaštitnike ribljeg fonda, a i borce u borbi protiv krivolova koji je u Crnoj Gori još uvijek na nivou od koga se svi zajedno moramo zastidjeti” – navode u Savezu.

Picerija i restoran

Oni podsjećaju da su sportski ribolovci  članovi CIPS-a preko pedeset godina i sa veoma značajnim mjestom u toj svjetskoj međunarodnoj organizaciji saveza sportskih ribolovaca. U septembru su u Tivtu ove  godine  domaćini  52. Svjetskog šampionata u ribolovu štapom iz broda za seniore  i 16. Svetskog šampionata u ribolovu štapom iz broda za juniore.

– Organizacije ova dva svjetska prvenstva ne bi ni bilo da nemamo svu podršku  Uprave za sport  i Ministarstva za poljoprivredu i ruralni razvoj. Prvenstveno se tu ističu pomoćnik ministra Danijela Stolica i savjetnik Denis Frljučkić, koji su i zaduženi za ribolov, a naša saradnja je skoro svakodnevna i sveobuhvatna. Istine radi, dozvola za sportski ribolov na moru je izdato 1800, plus što Savez izda i 200 dozvola za privremeni sportski ribolov – tvrdi predsjednik Saveza, Mladen Rostović.

Komentarišući razloge zbog kojih je osnovano pored pored jednog i drugo Nacionalno udruženje koje vodi Marko Kise, iz Saveza primjećuju:

“Zbog čega profesionalni ribari to jest proizvođači ribe???? ( možda su to gospoda iz fabrike u Rijeci Crnojevića), imaju problem što svaka ribarska brodica mora imati GPS uređaj. Pošto taj uređaj na memorijskoj kartici pokazuje pozicije, brzinu kretanja i vrijeme kako ribarski brod plovi, a sve to može i Ministarstvo da prati direkno iz Podgorice, dovodi se u pitanje na koji način se mogu izvući benifiti koji nisu ostvareni.

Nije moguće prikazati potrošnju goriva koje nije ni bilo, a da ne kažem da se moraju voditi i dvije knjige i to plovidbe i ulova.  Gospodo profesionalci ribolovci, nemojte problem tražiti tamo gdje ga nema, nego se okrenite sebi i uvedite standarde koji od vas traži Evropska unija. Novac vam je za ovu i sljedeće godine obezbjeđen iz IPA fondova, a na vama je da plešete uz muziku koja vam se svira i ako to uradite kako treba bićete nagrađeni gromoglasnim aplauzom i ovacijama” – zaključuje u saopštenju predsjednik Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore, Mladen Rostović.

7 Komentari

 1. Svak cachast momci. Da je srece bilo bi i 5000 dozvola za sportski ribolov. Kojoj je drzavi na svijetu je sportski ribolov ugrozio riblji fond??? Druga stvar i veoma bitna je ta da su sportski ribolovci jedine iskrene ochi drzave na moru i apelujem na sve sportske ribolovce da svaku nepravilnost na moru prijave . Volimo Jadran i chuvajmo ga za buduca pokoljenja.
  0  0
 2. Dok se prepucavaju razna drustva sportska i profesionalna riba bjezi.Niko da uzme stvar u svoje ruke pa da se vidi sto se desava sa ribom.Evo zatvoreno je brodogradiliste pa sad nema “zagadjivaca” a ribe nista.Zasto zapitajte se moji dobri,kad ste zadnji put bukvu uz kraj uvatili.Riba bjezi od lupnjave pod morem iz Kumbora i od prljavstine od betona i zemljurine iz Zagera i Hotela park,Isto tako i ovi sto rade govnovod su sve nagrdili ispumpavanjem u more.Da ne pominjem kruzere i brze camce.Jos i krivolovci sa bocama i baterijama po noci sve pobise i pocerase.Riba bjezi van a ne ulazi nazad jer je vanka dinamitom ceraju i palandarama.Tako da bi bilo bolje ministarstvu da pare koje ce da prospe dodjeljivanjem raznim drustvima da ostavi sebi kako bi moglo pokrit troskove da suzbije sve ovo pogotovo krivolov,naravno ako je sposobno za to osim ako i samo ne ucestvuje u tome!?
  0  0
 3. Marko Kise nije ribar on godinama uništava riblji fond.Marko Kise napadom na sportske ribolovce i ostale poštene RIBARE,prikriva svoje malverzacije koje su podizanje kredita prijavljujući tudju opremu.Marko Kise izlovljava sitnu ribu i riba u mrijestu ribe već trideset godina. Marko Kise nikad nije predložio nijedan konkretan korak da zaštiti riblji fond,nego naprotiv doveo je čovjeka iz Hrvatske da sa luderom uništi i ono ribe što je ostalo u CrnojGori i na kraju i njega prevario.Ovo vam govorim radi javnosti da bude upoznata sa činjenjem dotičnog gospodina. Kako bilo koja ustanova a kamoli privredni sud može prihvatiti registraciju udruženja na kojem je čelu ovakva persona zvana Marko Kise.
  0  0

Ostavite komentar

*

code