Sportsko nadmetanje paraplegičara u Igalu

Sportsko nadmetanje paraplegičara u Igalu

714
0
Podijeli

Sportisti i rekreativci sa invaliditetom iz cijele zemlje nadmetali su se u Igalu u atletici i pikadu u sklopu Dana sporta.

savez-paraplegicara-takmicenje-igalo“Događaj je jedna od aktivnosti projekta `Rekreacijom do kvalitetnijeg života osoba s invaliditetom`, koji je podržala Vlada Crne Gore, posredstvom Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću za 2015.  Cilj projekta je da se osobe s invaliditetom motivišu za bavljenje sportom, rekreativno ili profesionalno”, istakli su iz Saveza udruženja paraplegičara.

Picerija i restoran

Učestvovali su sportisti i rekreativci iz Ulcinja, Bara, Kotora, Herceg Novog, Cetinja, Podgorice, Rožaja, Bijelog Polja i Pljevalja.

“Savez je nabavio sportske rekvizite (koplje, kugla disk) za žene i muškarce čime je stvorio uslove za organizovanje sličnih događaja u narednom periodu”, naglasili su iz Saveza.

U takmičenju u pikadu, prvo mjesto je osvojila Zada Vlahovljak, drugo Nataša Borović, a treće mjesto je osvojio Radule Bubanja.

U atletskom troboju pehare su osvojili Mira Topović i Senad Husović.

Prvo mjesto u bacanju diska je osvojila Magdalena Đonović (9,28m), drugo Ljuba Šljuka (9,12m), a treće Mira Topović (8,46m). U muškoj konkurenciji, prvo mjesto je osvojio Senad Husović (16,61m), drugo Nedžad Pepić (15,04m), a treće Jovo Vukšić (14,80m).

Samra Kojić (9,06m), osvojila je prvo mjesto u bacanju koplja, drugo Mira Topović (8,32m), a treće Lidija Radanović Vujković (8,23m).                 U muškoj konkurenciji, prvo mjesto pripalo je Senadu Husoviću (18,81m), drugo Jovu Vukšiću (14,52m), a treće Nedžadu Pepiću (14,32m).

Prvo mjesto u bacanju kugle je osvojila Mira Topović (4,95m), drugo Samra Kojić (4,36m), a treće Desa Peruničić (3,96m). U muškoj konkurenciji, prvo mjesto zauzeo je  Senad Husović (7,58m), drugo Mersad Murić (7,15m), a treće Nedžad Pepić (6,96m).

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code