Spremanje za sezonu kiša

Spremanje za sezonu kiša

1852
3
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_dogadjaji_2015_razno_oktobar_ciscenje_korita_2Kiše koje često počnu sa septembrom ili oktobrom neće zateći nespremne komunalne službe u Herceg Novom. Jesen i sezona kiša i bujica, bar kad je riječ o aktivnim vodotokovima, može da počne,  potvrdio je za Radio Jadran rukovodilac sektora za održavanje puteva i vodotokova u preduzeću “Stambeno komunalno”, Dragan Mitrović.

– Do sada smo tretirali već 7 kanala i potoka. U Igalu, onaj koji dolazi prema Staroj banji, kod hotela Igalo, Ljuti potok u jednom dijelu, Kumbor – potok kod bivše kasarne. Zatim tu su i dva problematična potoka u Baošićima: u norveškom naselju i onaj ispod Štumbergera – kazao je Mitrović.

Picerija i restoran

Danas čiste potok u Servisnoj zoni i akcija će biti nastavljena narednih dana.

– U prethodnom periodu smo čistili ulične kanale, rešetke, propuste i šahtove. To radimo tokom čitave godine, pred sezonu i naravno kada dođu bujice, jer tada se nakupi pijesak koji voda donese. Pogotovo nakon kiša imamo veliki posao čišćenja uličnih kanala, odnosno svih opštinskih puteva, magistrale, lokalnih i seoskih puteva – navodi Mitrović.

Po godišnjem planu i programu DOO “Stambeno komunalno” sektor održavanja puteva i vodotokova, pored rijeke Sutorine, Opačice i manje rijeke Nemile u Meljinama, sektor održava čak 39 vodotokova na području Opštine. Čišćenje se obavlja u sušnom periodu, odnosno u toku avgusta i septembra kako bi spremno dočekali sezonu padavina.

Svi potoci i vodotokovi čiste se kosačicama i zeleni otpad, trska, šaš, drača, nisko rastinje  se sakuplja i odvozi. Korita rijeka Sutorine, Opačice i Nemile, zatim potoci u Igalu, na Toploj, u Zelenici i Kumboru se čiste mašinski, odnosno bagerom.

3 Komentari

  1. Ima problem i Srbina,Spanjola,pa se gradjani nadaju da cete se popet i u nase krajeve,a ulica i kliza kad kisa oada,jako je opasno,hvala i nafam se da cete i do nas doci
    0    0
  2. A sta ako ne bude tako i poplavi dosta toga zbog tankih odvoda a puno novoizgradjenih objekata koji su se nelegalno prikljucilu naravno uz malu nadoknadu nekom iz opstine
    0    0

Ostavite komentar

*

code