Spriječiti lošu privatizaciju Instituta Igalo, upravljanje mora biti transparentno

Spriječiti lošu privatizaciju Instituta Igalo, upravljanje mora biti transparentno

20
Podijeli

Institut Igalo je, bez obzira na pravni status, javno dobro svih građana Hereceg Novog, te proces upravljanja Institutom i njegov budući pravni status moraju biti u potpunosti transparentni u odnosu na građane Herceg Novog, zaključeno je večeras na  zajedničkom sastanku političkih partija kojeg je inicirala Novska lista.

Kako je saopšteno, skupu o privatizaciji Instituta Igalo, prisustvovali su predstavnici svih političkih partija i lista koje učestvuju u radu lokalnog parlamenta, osim predstavnika DPS-a.

Picerija i restoran

Zaključeno je da se formira radna grupa koja će se baviti praćenjem rada Tenderske komisije, te predlaganjem i preduzimanjem mjera radi sprječavanja loše privatizacije. Time će se lokalna samouprava aktivno uključiti u procese rješavanja statusa Instituta.

Radna grupa će biti sastavljena od predstavnika svih političkih partija i lista iz lokalnog parlamenta.

Na sve relevantne adrese biće upućen zahtjev da se objasni koji su ekonomski razlozi za privatizaciju Instituta koji, kako i sami kažu, posluje pozitivno.

Učesnici sastanka su se saglasili da će preduzeti sve raspoložive pravne, građanske i političke mjere, kako bi se na vrijeme reagovalo u svakoj fazi tenderskog postupka, kaže se na kraju saopštenja.

20 Komentari

 1. Predsjednik UO Instituta je ujedno i savjetnik sam sebi kao stelno zaposlen i prima platu i jednu i drugu śto je po sadaśnjem zakonu NEMOGUĆE.Dolazi na posao oko 9 i tako već skoro 3 godine.

 2. Azašto bi se morao privatizovati ?Hoćemo li jš jednu Boku, Prvoborac, bolnicu , tj uspješno privatizovanu firmu u Herceg Novom ?Kad će te ednom shvatiti da Institutu nijesu potrebni partijski kadrovi kojih je tamo i previše , već jak i stručam menadžment .Tri bivša direktora i sadašnja direktorica sa sve svojim kadrovima koje su doveli previše bi bilo i za tri takve firme , a ne za jednu .Zašto bi se išta moralo prodavati ?Institut je bio snaga razvoja Herceg Novog , a sad je postao partijski eksperiment .Postavljate direktore i rukovodiocebez dana iskustva za takav posao , ali slušaju izgleda ove što ih postavljaju .

  6
  1
 3. Ziv mi Todor da se pravi govor. Demagosko prenemaganje.jeste muka sa Igalom ali ovi lelekaci to nece rijesiti. Pogledajte samo stetu koju pravi TO sa beslovesnim Pavlom I njegovim zahvatima I njegove zaposlene svojte. Da je srece Igalo bi vodila drzava al ovi ne priznaju ni drzavu.

  11
  8
 4. Sve stručnjaci iz dps u banju su došli da budu šefovi … Dje bi oni mogli radi ??? U opstinu su ostavili parazita koliko oces … Hvala Dušku sto sruši koaliciju i zaustavi dps eksperte da dodju na nova radna mjesta u opstinu… Boki i družina ? pakao

  9
  8
 5. Kako je prosla privatizacija bolnice meljine tako ce slavno da prodje i banja . Nabrojte mi samo jednu privatizaciju u crnoj gori a da je bila uspjesna. Nema je. A zasto bi ova bila.

  12
  4
 6. Poslovanje je pozitivno zahvaljujući onima koji nijesu prisustvovali tome skupu.Privatizacija je neminovna, jer socijalno više ne radi za radno sposobne niđe u svijetu.I vi koji se samo okupljate da biste narod zavaravali morate neđe da radite konkretno za zaradu. Puštite se banje pred izbore.

  9
  13
 7. Treba da se prati privatizacija Banje, ako ne ni zbog čega ono zbog iskustva koje smo imali sa HTP Boka, Mješovito, Vinopromet, PKB, Jućni Jadran AD, Obnova, Prvoborac, Brodogradilište….sve smo izgleda zaboravili. Mogli bi održati raspravu na ovu temu sa naslovom: Dje smo bilik, a dje smo danas.

  18
  3
 8. Evo recept za stručnjake iz Vlade:
  Prekomponovati postojeće jedno društvo u 4!
  1. Staru fazu kao jedno prodati jedno kupcu.
  2. Dječije prodati drugom kupcu.
  3. Novu fazu prodati trćem kupcu.
  4. Titovu vilu prodati četvrtom kupcu.
  Kao opciju ostaviti jedno društvo u većinskom državnom vlasništvu ako se ima kapaciteta
  novčanih i menadžerskih za ostvarivanje dobiti i vizije za budućnost.
  Postojeće riješenje je nažalost poziv na korupciju!!!
  U svakom slučaju ne dozvoliti Brkovićizaciju Instituta!!!

  14
  3
  • Bez ikakve ironije:
   1. I Fazu Instituta i Soliter renovirati i zadržati za liječenje bolesnika i penzionera iz CG o trošku Ministarstva zdravlja i PIO,
   2. II Fazu Instituta renovirati i zadržati za liječenje inostranih pacijenata (Norvežana, Holanđana idr.),
   Vilu “Galeb” i pripadnih preko 70.000 m2 prodati po komercijalnoj cijeni i sredstva upotrebiti za renoviranje I i II Faze Instituta, školovanje i doškolovanje kadrova, kupovinu nove medicnske opreme,
   4. “Dječje odeljenje” i pripadajući prostor predati Ministarstvu prosvjete uz obavezu izgradnje osnovne škole u Igalu.

   12
   • Ovo sto predlaže anonimni je bio prijedlog starog menadžmenta koji je smijenjen zbog toga i to ne odgovara jer onda nema ugradnje. Vilu je trebalo prodati 2007.e i tada uzeti velike novce za ove poslove, danas je kasno. Vila treba da ostane reptezentativni državni objekat koji bi funkcionisanje i tržišno. Ostala priča je OK.

    6
    1
    • Nije mi poznato da je stari menadžment išta ovako a zbogNije mi poznato da je stari menadžment išta ovako predlagao . Vila “Galeb” je veliki balast za Institut. Prije svega zbog održavanja ( naprimjer, treba vidjeti kakve su škure sa morske strane, kakav je park itd). Jedina veza vile “Galeb” sa II Fazom instituta u tehničko-tehnološkom smislu su dva agregata na Vili, koji u slučaju prekida spoljnjeg napajanja, el. energijom snadbijevaju II Fazu za nužne potrebe. sopstvenog prethodnog angažovanja, trebao bih da znam). Vila “Galeb” je veliki balast za Institut. Prije svega zbog održavanja ( naprimjer, treba vidjeti kakve su škure sa morske strane, kakav je park itd). Jedina veza vile “Galeb” sa II Fazom instituta u tehničko-tehnološkom smislu su dva agregata na Vili, koji u slučaju prekida spoljnjeg napajanja, el. energijom snadbijevaju II Fazu za nužne potrebe.

 9. Blizi se kraj Marta, zna li iko sta ce biti od one ostavke sto je Doktor obecao? Hoce li bigovic podnjeti ostavku ili je to bio poloticki trik? Sto niste pricali kako je u TO primljen Pavle mimo svih pdopisa, to je vasa nadleznost. Bavite se onim sto nije a gdje jeste gori ste od njih!

  25
  12

Ostavite komentar

*

code