SPRINT DUATLON PRVI PUT U HERCEG NOVOM

SPRINT DUATLON PRVI PUT U HERCEG NOVOM

195
0
Podijeli

Prvi Duatlon Kup, otvoreno prvenstvo Crne Gore u Sprint Duatlonu održaće se u nedjelju, 6. aprila u Herceg Novom.

Sprint Duatlon (5km-20km-2.5km) se sastoji iz 2 trčanja i biciklističkog dijela. Trkački dio duatlona sastoji se iz 2 dijela.
Prvi dio staze proteže se duž šetališta Obala Nikole Kovačevića (Titova vila) – Šetalište 5 Danica do plaže Boka (okret) i nazad do Obale Nikole Kovačevića (Titova vila).
Drugi dio staze proteže se duž šetališta Obala Nikole Kovačevića (Titova vila) – Šetalište 5 Danica do gradske luke (Škver) gdje se nalazi cilj duatlona.
Biciklistički dio trke polazi od Obale Nikole Kovačevića – Dubrovačka ulica – Jadranska magistrala do graničnog prelaza Debeli Brijeg (okret) – Jadranska magistrala – Njivički put do graničnog prelaza Konfin (okret) – Njivički put – Jadranska magistrala – Dubrovačka ulica – Obala Nikole Kovačevića.
Okupljanje takmičara na prostoru ispod vile Galeb je u 8.30, a petnaest minuta kasnije počinje ceremonija otvaranja, dok je 10 časova predviđen početak Sprint Duatlon-a.
Predsjednik TK Herceg Novi Luka Čupić za Radio Jadran kaže da je do sada prijavljeno 47 takmičara. Deset ih je iz Hrvatske, Splita i Dubrovnika, pet iz Srbije, a ostali iz Crne Gore (Nikšića, Podgorice, Risna, Budve, Bara, Kotora i Herceg Novog). Zaintersovani se mogu prijavljivati do 6. aprila do 9 časova.
– Fizička spremnost i izdržljivost jedini je preduslov za učešće u duatlonu, kao i da niste mlađi od 16 godina, a gornja granica ne postoji. Za sada najmlađi prijavljeni takmičar ima 17, a najstariji 42 godine – navodi Čupić.
Ideja za ovo takmičenje potekla je od kolega iz Tivta i u saradnji sa njima, a zbog još uvijek hladong mora, odlučili su se za duatlon. Podršku ovoj sportskoj manifestaciji dala je Opština Herceg Novi, kao i sponzori, konoba Krušo i Blue fine, a koštaće oko 1.200 eura.
TK “Herceg Novi” osnovan je u januaru prošle godine nakon uspješnih nastupa njegovih pojedinaca na takmičenjima u Crnoj Gori i inostranstvu. Klub ima kvalitetne odnose sa ostalim klubovima u Crnoj Gori i regionu, što je rezultiralo zajedničkom organizacijom prve Bokeške triatlon lige sa TK Tivat ovog ljeta na području plaže Kalardovo u Tivtu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code