Sprint triatlon u Tivtu sa 5 odvažnih takmičarki, Jelena Tomašević najbrža

Sprint triatlon u Tivtu sa 5 odvažnih takmičarki, Jelena Tomašević najbrža

2240
0
Podijeli

triatlon liga 2 kolo 1Na plaži Kalardovo organizovano je  2. kolo triatlon lige Crne Gore, u disciplini sprint triatlon (750 m plivanje, 20 km biciklizma, 5 km trčanja). Ovo kolo je obilježio rekordan broj takmičarki. Njih 5 se odvažilo da se oproba u ovoj disciplini po tropskoj vrelini i da  uspješno završil trku. Ukupno je startovalo 19 takmičara, od čega 14 u muškoj i 5 u ženskoj konkurenciji.

– Zbog velikih vrućina i gužve na biciklističkoj dionici start trke bio je zakazan u 7:30. Međutim uslovi su bili daleko od idealnih, sem na plivačkom dijelu. Nepodnošljiva vrućina (temperatura oko 35C u hladu) pratila je takmičare tokom cijele trke. Uz veliki napor organizatora i volontera u vidu okrepe i osvježenja na stazi, većina takmičara, njih 17 je završilo trku – navode iz Triatlon kluba Herceg Novi.

Picerija i restoran

Novljane su predstavljala 4 takmičara: Lidija Vukić, Jelena Tomašević, Nikola Bijelović i Davor Preočanin.

triatlon liga 2 kolo 2Najbrži je bio Dušan Milošević iz TK X Podgorica sa vremenom 1:10:32, a iza njega su stigli članovi TK Kotor, Dragan Jovanović i Mladen Ilić.

Kod žena najbolja  je bila Jelena Tomašević iz TK Herceg Novi sa vremenom 1:27:53, druga kroz cilj je prošla njena klubska koleginica  Lidija Vukić, a treće mjesto osvojila je Made Žeravica iz TK Dubrovnik.

Ostali članovi kluba preskočili su ovo kolo lige, jer ih već za 7 dana očekuje državno prvenstvo na poludistanci u Kotoru (Ocean Lava Montenegro) u formatu 1.9km plivanje 90km biciklo i 21km trčanje.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code