SREĆAN 13.JUL – DAN DRŽAVNOSTI CRNE GORE

SREĆAN 13.JUL – DAN DRŽAVNOSTI CRNE GORE

158
0
Podijeli

Naša država obilježava 13.jul Dan državnosti, u znak sjećanja na 1878.godinu kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna i Dan velikog narodnog ustanka, protiv fašizma 1941.godine.

Isped obnovljenog spomenika na Ljubotinju organizovana je centarlna proslava, na kojoj se narodnom zboru obraća potpredsjendik Skupštine Milutin Simović, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i predsjendik Udruženja boraca NOR-a i antifašista prijestonice Cetinje, Stevan Radunović.
– Na nama je obaveza i odgovornost da afirmišemo i razvijamo Crnu Goru, kao trajnu i prosperitetnu zajednicu svih njenih građana – to dugujemo velikanima četiri crnogorske dinastijeni svima onima koji su kroz brojna iskušenja – u gotovo milenijumu borbe za slobodu i državu dali sebe u najplemenijtija ostavrenja. Konačno to dugujemo i budućim generacijama, kojima stvaramo uslove da u miru, skladu i prosperitetu stvaraju društvo istinskih vrijendosti – kazao je sinoć crnogorski predsjendik Filip Vujanović na Cetinju, povodom 13.jula Dana državnosti.
Ovaj datum 13.jul kada su se desila dva naznačajnija događaja iz crnogorske istorije, neka je sretan i svim čitaocima portala radija Jadran.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code