Sredinom avgusta naknadni upis za srednje škole

Sredinom avgusta naknadni upis za srednje škole

0
Podijeli

Upis u I razred srednjih škola, u drugom roku je u pripremi i naknadni konkurs biće objavljen tokom jula, saopštilo je Ministarstvo prosvjete. Prijavljivanje je planirano za 15, 16. i 17. avgust.

Određeni broj učenika osnovnih škola upućen na popravne ispite koji će se održati u prvoj polovini avgusta, pa će i ti učenici moći da se prijave na avgustovski rok.

Picerija i restoran

– U srednje škole u junskom roku upisano je 6.503 učenika. Od tog broja u programe gimnazije upisano je 2.013 učenika. U stručne škole na programe u četvorogodišnjem trajanju upisano je 3.419 učenika. Na programe stručnih škola u trogodišnjem trajanju upisan je 1.071 učenik – navodi se u saopštenju.

Ministar prosvjete dr Damir Šehović prije 7 dana donio je školski kalendar za nastavnu 2018/2019. godinu. Prema njemu, nastavna godina počeće 3. septembra a završiti 12. juna 2019. godine. Za učenike završnog razreda školska godina završava 17. maja 2019. godine.

Obrazovno-vaspitni rad biće organizovan u četiri klasifikaciona perioda. Nastava će biti organizovana u petodnevnoj radnoj sedmici, osim u slučaju nadoknade nastavnog radnog dana, kad se  može organizovati i subotom.

Zimski raspust počinje u subotu, 29. decembra 2018. godine, a završava u nedjelju, 20. januara 2019. godine. Ljetnji raspust počinje u četvrtak, 13. juna, a završava  u nedjelju, 2. septembra 2019. godine.

Za učenike koji imaju zaključen individualni ugovor o obrazovanju vrijeme organizovanja praktičnog obrazovanja ostvaruje se u skladu sa zakonom i individualnim ugovorom o obrazovanju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code