Sretan 21. maj Dan nezavisnosti

Sretan 21. maj Dan nezavisnosti

3230
20
Podijeli

zastave cg njegoseva hn 180516 4Lijepo je imati i voljeti svoju domovinu. Lijepo je osjećati ljubav prema svom kamenu i korijenju, prema svom moru, svojoj kući i baštini. Lijepo je biti svoj na svome, kao što su mnoge veće, pa i manje države od naše Crne Gore.

Ponosni su, a možda i sjetni ovog 21. maja 2016. godine učesnici velikog događaja, referenduma, na kome je prije deset godina  većinska Crna Gora, ili 55,5 odsto njenih građana, glasalo za obnovu nezavisnosti i zaokružilo – “DA”. Tada je, 88 godina nakon što je na kraju Prvog svjetskog rata nestala kao suverena država, Crna Gora obnovila državnu nezavisnost.

Picerija i restoran

Dostigli smo posljednje decenije mnoge ciljeve, ali još stermimo i lutamo ka glavnom, zemlji socijalne pravde i vladavine prava. Ipak, više nema povratka, niti trgovine sa državnim interesima.

Država Crna Gora mora biti iznad svake partije, mora brinuti o svakom svom građaninu, mora postati dio evropskih i evroatlanskih tokova. Teško je to, ali moguće, korak po korak. Uprkos otporima, uprkos onima koji pod njenim pečatom plivaju ugodno u “sivoj zoni” i uprkos onima koji pod njenom kapom podstiču nered i demonstriraju svoje zakone.

Neka danas bude svetkovina, gdje god može biti, od Novoga do  Podgorice, Beograda, Zagreba, Beča, Budimpešte, Berlina, Njujorka… A najprije u našim srcima.

Redakcija Radija Jadran svojim slušaocima i čitaocima, građankama i građanima Crne Gore, čestita desetogodišnjicu obnove nezavisnosti i 1000 godina državnosti.

20 Komentari

 1. Ne vidim ko je pisac ovoga teksta da mu kažem da mi jutros upravo probi uši jedan vodnik sa naredbom nekome da mu pribavi papire za rad u sivoj zoni.Što se tiče sreće,nekome je vazda bila sretna,a nekome neće nikad,jer je problem lični,a ne državni.Ono što se postiglo u Crnoj Gori cijeni cijeli svijet i svi pametni ljudi koji koriste razum.Vječno nam bila nezavisna i u sebe sigurna ova naša lijepa država.
  0  0
 2. Pozdrav za Slava Pero vića i sve njegove pristalice! NEK JE VJEČNA CRNA GORA!
  NE DAMO TE CRNA GORO JEDINA!
  Ko ne zna da je danas ,,neki” praznik nije ni bitno neka trpe, možda će progledati jednog dana.
  0  0
 3. Nek je srecno! Konacno sam ponosan sam na nas grad i svu ovu omladinu sto je danas obiljezila na lijep i kulturan nacin dan nezavisnosti… Svaka cas!
  0  0
 4. Nek je svima Vama srecna ova nasa rasprodata Crna Gora !
  Samo se nadam da cemo svi mi domaci za sledecih 10 godina imati bar jedno mjesto koje ce biti u drzavnom vlasnistvu i nece biti prodato stranim tajkunima !!! Da cemo imati jednu plazu , jednu firmu i da ce industrija ipak krenuti uzlaznom putanjom !
  0  0
 5. Lijepo ste ovo srocili! Pridruzujem se cestitkama! Radio Jadran je po meni najobjektivniji medij u Crnoj Gori i nadam se da ce takav i ostati. Nadam se i skoroj promjeni vlasti kako bi ta vladavina prava zazivjela, ovako mrka kapa Ocekujem od te nove vlasti da prva stvar koju ce da urade bude konfiskovanje imovine i racuna svima koji su se na racun drzave obogatili. A takvih je puno! Za kraj poruka velikog Slavka Perovica:
  “POSTOJAĆE CRNA GORA DOK JE LOVĆENA I DURMITORA, DOK JE MORA POD BAROM I KOTOROM, DOK JE SUNCA I DOK JE GRAHOVCA!
  NE DAMO TE CRNA GORO! NE DAMO TE!”
  0  0

Ostavite komentar

*

code