Srpska premijera filma “Igla ispod praga”, Ivana Marinovića

Srpska premijera filma “Igla ispod praga”, Ivana Marinovića

1216
0
Podijeli

U Sava centru u Beogradu 12. decembra biće prikazana srpska premijera prvijenca reditelja i scentariste, Ivana Marinovića, ”Igla ispod praga”.

igla-ispod-praga-bgNakon odličnog prijema kod publike i kritike, prvo u Sarajevu, gdje je bila svjetska, pa Herceg Novog, gdje je bila nacionalna premijera i Podgorice, gdje je otvorio filmski festival, Marinovićev film vidjeće premijerno i beogradska publika.

Picerija i restoran

Glumačku ekipu u ovoj crnohumornoj komediji, smještenoj u Mrkovima na Luštici, predvodi Nikola Ristanovski, a pored njega igraju Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Leon Lučev i brojni novski glumci, Dejan Đonović, Daca Dabović, Goran Slavić, Filip Klicov i drugi. Fotografiju potpisuje Đorđe Arambašić.

Ovaj debitantski dugometražni film je nastao uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Filmskog centra Srbije, kao i brojnih sponzora i pomoći lokalnog stanovništva. Scenario je osvojio nagrade na Jerusalem Film Lab radionici 2014. godine, kao i na Cinelink program.

Prema odluci Selekcione komisije dugometražni igrani film „Igla ispod praga“, prema scenariju i u režiji Ivana Marinovića, producentske kuće Adriatic Western d.o.o. iz Herceg Novog, crnogorski je kandidat za 89. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke Oskar u kategoriji Najbolji strani film u 2016. godini.

Ministarstvo kulture, kao član panevropske mreže European Film Promoton, obezbijediće krajem godine promociju nacionalnog crnogorskog kandidata u Los Anđelesu, u okviru Američkog filmskog marketa.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code