SRPSKI PIJANISTA VLADIMIR MILOŠEVIĆ NA 32. MEĐUNARODNOM FESTIVALU DANI MUZIKE

SRPSKI PIJANISTA VLADIMIR MILOŠEVIĆ NA 32. MEĐUNARODNOM FESTIVALU DANI MUZIKE

193
0
Podijeli

Hercegnovska publika će treće festivalske večeri Dana muzike imati priliku da čuje djela Šumana, Skrjabina i Lista u izvođenju proslavljenog pijaniste iz Srbije, Vladimira Miloševića.

On je jedan od najuspješnijih srpskih pijanista koji je Fakultet muzičke umetnosti završio u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović.
Specijalizaciju nastavlja na Međunarodnoj pijanističkoj akademiji “Incontri con Maestro Imola” (Italija) u klasama Lazara Bermana i Mišela Dalbertoa. Usavršavao se i na majstorskim kursevima Arija Vardija, Nauma Štarkmana, Fransoa Renea Dišabla i Zoltana Košiša.
Milošević je pobjednik međunarodnih takmičenja “Konjović” u Beogradu, “Rubinštajn”, “Mee sur Seine” i TIM (sva tri u Francuskoj ), “Concerti in Villa” u Vićenci (Italija). Dobitnik je i nagrada na takmičenjima “Paderevski” u Poljskoj, “Animato” u Parizu, “Ciudad do Porto” u Portugalu.
Snimao je za radio i televizijske stanice u Japanu, Francuskoj, Brazilu, Maroku, Južnoj Africi i Kanadi. Od 2005. predaje na Katedri za klavir Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, sada u zvanju vanrednog profesora.
Koncert Vladimira Miloševića na Danima muzike, biće priređen večeras, u dvorani “Park”, sa početkom u 21:30 h.
Pokrovitelji manifestacije su Opština Herceg Novi, Turistička organizacija i Ministarstvo kulture Crne Gore, a sponzori festivala Hunguest Hotel Sun Resort i Ambasada Republike Poljske.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code