SRUŠENI “TAMARIS” NEĆE DEPONOVATI U SERVISNOJ ZONI

SRUŠENI “TAMARIS” NEĆE DEPONOVATI U SERVISNOJ ZONI

99
0
Podijeli

tamaris-rusenjeGdje sa građevinskim šutom od rušenja hotela “Tamaris” – iz mjesne zajednice Igalo su izričiti da ga ne mogu odlagati nigdje na njihovoj teritoriji. Iako je još uvijek sav otpad u dvorištu hotela, tragom jedne izjave direktora Milića Popovića da u servisnoj zoni imaju svoju parcelu koju će koristiti za odlaganje šuta – oglasili su se iz savjeta MZ navodeći da sa takvim rješenjem nijesu saglasni jer, kako kažu, radi se o stambeno poslovnoj zoni a ne o zoni deponije.

Tim povodom su se građani Igala obratili nadležnima, podsjećajući  da za deponovanje “Vektra” mora  imati odobrenje nadležnog opštinskog sekretarijata, te da postoji definisana lokacija za odalagnje građevinskog šuta – izvan urbane zone….

Picerija i restoran

 

Predsjednik odbora direktora Vektra Boke Milić Popović ne razumije  kako kaže “nervozu građana Igala” jer podsjeća da je to bila samo jedna od opcija koju su zajednički razmatrali prije početka rušenja hotela.

“Imali smo ranije zahtjev MZ, koja je sada sama sa sobom u nesporazumu,  kojim su nam tražili da uredimo sportsko igralište u servisnoj zoni. Mi smo to prihvatili, ali sada misle da im to ne treba, sa čim smo mi saglasni” kaže Popović. ”Dakle, ne postoji nikakva deponija u servisnoj zoni niti smo tamo isporučili ni jedan kilogram otpada, tako da nema potrebe za ovakvim reakcijama”, kaže Milić.

I predsjdnik opštine Dejan Mandić je potvrdio da su početkom ove godine sa “Vektra Bokom” razmatrali mogućnost da se građevinski  material sa srušenohg hotela usitni, kako bi se njime nasuo put do stambene zgrade za radnike Boke. Kako se od toga odustalo, ostaje da se šut vozi na Kameno kaže Mandić.

Rušenje hotela Tamarisa traje od početka oktobra. Srušena je pasarela izmedju dvije zgrade a ovih dana su uklonili zelenilo, palme i magnolije iz parka hotela, koje su  konzervirali i u toku je njihovo premještanje radi čuvanja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code