SRUŠEN HOTEL „PARK“ – NA NJEGOVOM MJESTU IDUĆE GODINE BIĆE NOVO ZDANJE

SRUŠEN HOTEL „PARK“ – NA NJEGOVOM MJESTU IDUĆE GODINE BIĆE NOVO ZDANJE

312
0
Podijeli

Stari hotel Park u Bijeloj, kako je i bilo najavljeno, uz sve dozvole, srušen je do 1. jula, gradilište je konzervirano, i sada se čeka 1. septembar kako bi se krenulo sa izgradnjom novog hotelskog kompleksa.

Ovo je Radiju Jadran potvrdio i vlasnik i direktor kompanije “Carine”, Čedo Popović, kojoj je hotel Park prodat.
“Ovaj hotel rađen je prije zemljotresa, građevinari su ga dobro napravili, sa malo armature i lako ga je bilo rušiti. Kako smo i rekli, tako smo i uradili. Hotel je srušen dan prije isteka najavljenog roka, i 30. juna sve je već bilo srušeno i gradilište konzervirano. Sada čekamo septembar, kada krećemo sa gradnjom”.
Vlasnik Carina je 8. juna resornom ministarstvu, podnio zahtjev za izdavanje Urbanističko tehničkih uslova za izgradnju novog hotela, a njihovo izdavanje očekuje već sjutra.
“Rečeno mi je da će osmoga jula biti izdati UTU uslovi, idemo sa projektnom dokumentacijom koju ćemo pripremiti do 1. septembra, kada počinjemo sa radovima”, uvjerava Popović.
On se nada da će do maja 2016. godine hotel sa 4 zvjezdice i 225 soba biti završen.
Popović je bio jedini ponuđač na tenderu za prodaju ovog hotela, objekta poznatog kao “kuća Đurkovića” sa pomoćnim objektima i zemljištem, kao i za zakup parka površine 3.100 kvadrata. Prodajna cijena kompleksa je bila 2,25 miliona eura. Ugovorom su definisana investiciona ulaganja u minimalnom iznosu 6,5 miliona eura. Park je zakupljen na 30 godina, a za taj prostor se garantuje puna zaštita i valorizacija. Popović ističe da je urađen i elaborat o zelenilu, te će se parkovskim površinama posvetiti posebna pažnja. On garantuje da će sve biljke, kojih nije malo, biti sačuvane i kasnije vraćene.
Kompleks nekadašnjeg hotela Park u Bijeloj sastojao se i od pomoćnog objekta – garaža, zemljišta, odnosno uređenim parkom. Hotel je imao prizemlje sa 3 sparata, na kojima se nalazila 51 smještajna jedinica.
Inače, Carine su modernizovale i proširile za ovu sezonu hotel „Delfin”. Depadans pored „Delfina” imao je prvu temeljnu ploču u januaru, a već 30. maja je primio prve goste.
– Za 4 mjeseca smo 4500 hiljade kvadrata maksimalno sredili na standard 4 zvjezdice. Nakon renoviranja 2013. godine i konstantne nadogradnje, lani sa bazenom i spa centrom, a sa depadansima ove godine, prepoznat je naš kvalitet na evropskom tržištu. Lani smo imali sezonu od 7 mjeseci, a ove idemo ka devet mjesci, uz mogućnost ako sklopimo ugovor sa koledžima iz Norveške od 11 mjeseci sezone, uz popunjenost od 85 odsto – kaže nam menadžer „Delfina”, Vladimir Popović.
Horel Delfin je club hotel, dominantni su Francuzi, kojma potpuno odgovara ponuda hotela i bogat program od šest izleta kroz Crnu Goru.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code