Stađun od naranči: Mala fešta na terasi Gradske kafane

Stađun od naranči: Mala fešta na terasi Gradske kafane

2400
2
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_razno_februar_festa_od_narance_12Već im o malo vrijeme i prolazi, ali biće sjutra u Hreceg Novom dovoljno naranči i svakojakih delicijia sa ukusuom, mirisom i bojama ovog mediteranskog voća. Biće to drugi put da “Malu feštu od naranče” organizuje NVO Ruke, a ove godine pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.
U ovoj NVO prepoznali su mogućnost da u slavu naranče ožive tradicionalne recepture za spravljanje specijaliteta od ove voćke. Na kreativan način žele da upotrebe plodove naranči i time doprinesu i turističkoj promociji grada. Promocija povezivanja domaćih proizvoda i turističke ponude razlog je i podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.
Mala fešta od naranče održaće se na terasi Gradske kafane, od 10:00h – 13:00h. Manifestaciju će otvoriti generalna direktorica Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo, Danijela Stolica.
Novo na ovogodišnjoj fešti je program „Orange international“ u kome će Novljani koji potiču iz drugih zemalja, kao što su Meksiko, Italija, Britanija, Rusija i druge, pokazati svoje kulinarske kreacije sa ukusom naranče. Program će obuhvatiti i izložbu fotografija hercegnovskih srednjoškolaca, a naranča će biti opjevana u stilu klapa, ali i kroz popularne melodije. Gosti fešte biće i mališani iz vrtića „Igalo“, kao i Mažoret klub Lily.
Mala fešta od naranči nije jedina koju NVO Ruke organizuju radi promocije mediteranskih proizvoda, druženja i turizma. Iz prošlogodišnje manifestacije, proistekle su i brojne druge – Fešta na skalama – za kraj ljeta, Fešta jesenjih plodova, u novembru, sa svim karakterističnim lokalnim, mediteranskim, vrstama voća. U planu je i da se u maju organizuje Stađunska fešta “Primavera” koja će za temu imati samoniklo bilje ovog područja.

2 Komentari

 1. Tradicija paljenja je bila vazda u grad, pa je izmjestena nekoliko godina na Skver. Riba i vino nisu bili mizerni kada su bili u grad nego je cijeli grad ludovao, a nisu bili mizerni ni na Skver nego je pala kisa. Ljudi vole Skver ali valjalo je ozivjeti i mrtvi grad i u tome su uspjeli. Veci je problem sto je zapostavljeno Igalo, o tome da misle ovi iz TO.
  0  0
 2. Ocito da na zalost gradska kafana drzi sve.
  Na nas prelijepi Skver vise nesmije nista, ni nova godina, ni spaljivanje karnevala sto je bila tradicija niti bilo kakva manifestacija osim malo ribe i vina sto je bilo mizerno. Sve se sada mora podrediti centru grada i gradskoj kafani. Placacemo mi na Skveru i dalje turisticko clanstvo po 500 E godisnje a vise imamo od Madagaskara interesa nego od Hercegnovskog turistickog saveza. Zivio turizam Herceg Novog
  0  0

Ostavite komentar

*

code