STANIŠIĆEVI „VISOKI HRASTOVI“ OTVORILI SELEKECIJU DOKUMENTARNOG FILMA

STANIŠIĆEVI „VISOKI HRASTOVI“ OTVORILI SELEKECIJU DOKUMENTARNOG FILMA

99
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Dokumentarni film „Visoki hrastovi” o rodonačelnicima crnogorske kinematografije Ratku Đuroviću i Velimiru Velju Stojanoviću – scenariste i reditelja Radoslava T. Stanišića, izvan konkurencije, prvi je koji je hercegnovska publika mogla da pogleda u selekciji dokumentarnog filma na 29- FFHN MFF.

Stanišićev film imao je regionalnu premijeru na Tuzla film festivalu gdje je dobio specijalnu nagradu za režiju. O neponovljivom filmskom dvojcu valja stalno i iznova govoriti posebno mladima jer su oni temelj filma u Crnoj Gori i prvi su donijeli nagrade crnogorskoj kinematografiji, ističe Stanišić.
– Posebno je ovo mjesto i za Ratka Đurovića i za Velja Stojanovića, ali i za mene. Oni su svoje dokumentarne filmove radili na ovim prostorima, od Mamule preko ulica Herceg Novog do cijelog zaliva Boke, pa tim više raduje ovo sjećanje na naše velikane na FFHN MFF, kaže Stanišić.
Najbolje se taj poseban odnos prema Boki i Novom osjetio kroz film „Visoki hrastovi” u segmentu koji je posvećen poznatom filmskom ostvarenju „Kampo Mamula” iz 1959. godine.
Publiku na Trgu od muzike na kome su organizovane projekcije filmova iz dokumentarne selekcije pozdravili su sinoć koordinatorka ovog programa Branka Knežević i predsjednik festivalskog Savjeta, Stevan Koprivica.
Premda se termin projekcije na Trgu od muzike podudarao sa otvaranjem FFHN MFF na Kanli kuli publika nije iznevjerila – pa je veče sjećanja na velikane bilo uspješno, ali je s druge strane potvrdilo i napor selektora i tima koji brine o ovom festivalskom segmentu da ga učine privlačnim i prepoznatljivim.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code