Stanovi za javne službenike i namještenike: Završeni na Toploj, slijedi adaptacija, ali...

Stanovi za javne službenike i namještenike: Završeni na Toploj, slijedi adaptacija, ali i gradnja 4 zgrade u Igalu

3910
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

zgrade-prosvjetari-topla-81116-1Na Toploj dva, 30 prosvjetnih radnika i još 10-ak službenika policije i sudstva s nestrpljenjem iščekuju da se finalizuje aranžman između Stambene zadruge Solidarno, Sindikata, CKB banke, Opštine i stečajne uprave jednog preduzeća, koje je izgradilo tri stambene zgrade u tom naselju. Time će nakon 15 godina administartivnih barijera i traganja za adekvatnom lokacijom bar dio od preko 100 hercegnovskih prosvjetara-podstanara, konačno dobiti siguran krov nad glavom.

Doprinos Opštine Herceg Novi u ovom aranžmanu je preko 400 hiljada eura, kazao nam je potpredsjednik Opštine, Dragan Janković:

Picerija i restoran

images_slike_dogadjaji_2015_politika_jul_dragan_jankovic_rj4– Poslije višedecenijskog problema zaposlenih u prosvjeti i drugim državnim službama napokon će dio njih dobiti stan. U dogovoru sa Sindikalnim organizacijama, Opština Herceg Novi je donijela odluku da učestvuje u ovom aranžmanu tako što će osloboditi hipoteke firmu u stečaju po osnovu duga za komunalno opremanje tri izgrađene zgrade. Pored toga Opština će učestvovati sa dodatnim sredstvima za neophodnu adaptaciju tih stanova. Tako ćemo obezbijediti stanove za preko 40 porodica, što je značajan doprinos Opštine u rješavanju egzistencijalnog pitanja prosvjetara i uopšte državnih službenika i namještenika – ističe Janković.

Skupština je o oslobađanju komunalnog doprinosa donijela odluku još u septembru, a ostali dio potrebnih sredstava za adaptaciju stanova biće obezbijeđen kroz kreditni aranžman sa CKB bankom.

U Sindikatu prosvjete očekuju da ta odluka bude donijeta već na narednoj sjednici Skupštine 10. novembra, kako bi se što prije obezbijedila sredstva za adaptaciju. Ona bi mogla da se završi za dva mjeseca. Vlasnici stanova svako pojedinačno takođe bi trebalo da sklope ugovor o cijeni kvadrata stana i kreditu kod CKB-a.

sistet-lokacija-za-stanove-2No, prema riječima Jankovića, na Skupštini bi vrlo brzo trebalo da se nađe i Predlog odluke o utvrđivanju četiri nove lokacije za gradnju stambenih zgrada za državne službenike i namjetenike u Igalu, preko puta Šišteta.

– Stanovi na Toploj predstavljaju samo izlaz iz petnaestogodišnje blokade i nećemo se na tome zaustaviti. Opština je vlasnik zemljišta u Igalu na kome nema imovinsko pravnih problema. Obavljena je parcelizacija. Sve je spremno da se u skupštinskoj proceduri donese  odluka za gradnju četiri stambene zgrade i ne sumnjam da će odbornici shvatiti značaj takve odluke i to priihvatiti – zaključuje Janković.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code