Početna Društvo Stara Autobuska stanica u Novom dobija novi izgled

Stara Autobuska stanica u Novom dobija novi izgled

28

Vlasnik glavne Autobuske stanice u Herceg Novom, budvanska kompanija D Station, dobila je UT uslove za dogradnju nadstrešnice, a do kraja sedmice nadležnom lokalnom Sekretarijatu predaće idejno rješenje. Ukoliko Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju da saglasnost, vlasnik će moći da traži građevinsku dozvolu.

Iako tokom ljetnje sezone, zbog zabrane izvođenja građevinskih radova, krupniji zahvati nijesu bili mogući, novi vlasnik kaže da je osim postavljanja ograde i ulaznih i izlaznih rampi, unaprijedio uz spoljni i prostor unutar objekta:

– Unutra je sve renovirano, počev od novih eloksiranih vrata i prozora. Uređene su nove prostorije, postavljeno ozvučenje, 3 displeja, nova čekaonica, turistička agencija, tobacco shop, novi sistem klimatizacije i ventilacije. Ostale sadržaje popunjavaćemo tokom jeseni. Takođe, poslije skoro deset godina u funkciji je kompletno osvjetljenje objekta – kaže za Radio Jadran, izvršni direktor D Station-a, Stanko Vidaković.

To je, kako smatra, jedan od razloga za veoma uspješnu sezonu, budući da je bila „test“ za dalje poslovanje:

– Imali smo u prosjeku oko hiljadu putnika dnevno. Svi su servisirani onako kako smo i obećali – nije bilo kašnjenja, gužve na ulaznim i izlaznim rampama, zastoja na magistrali, svaki autobus je uredno primljen i otpremljen sa stanice. Neki autobusi, koji su ranije izbjegavali da svraćaju, sada dolaze uredno, jer je podignut nivo staničnih usluga. Postavljen je sistem transparentne prodaje karata, a podigli smo i nivo usluge na šalteru – nabraja Vidaković.

Najviše interesovanja putnika bilo je za Dubrovnik i standardne linije Blue Line-a i Laste za Beograd, dodaje on.

Uprkos najavljenoj izgradnji nove Autobuske stanice u Igalu, Vikadković kaže da će njegova kompanija nastojati samo da radi ono zbog čega je staru stanicu kupila od Vektra Boke, da putnicima i prevoznicima pruže najbolju uslugu:

– Nijesmo upoznati sa novim PUP-om i načinom na koji on definiše trenutnu lokaciju Autobuske stanice. Sredili smo je i sređivaćemo je da može da opsluži veliki broj putnika i autobusa i nadamo se da će ostati na tom mjestu – uvjerava Vidaković.

Uskoro će biti akivan i sajt Autobuske stanice, preko kojeg će kasnije moći da se obavlja i on line kupovina karata. Za početak u ponudi korisnicima bi trebalo da bude samo zimski red vožnje.

Firma D Station, u saradnji sa kompanijom Lalatović travel DOO, izabrana je sredinom novembra prošle godine na tenderu kao najbolji ponuđač za kupovinu objekta u kome se nalazi Autobuska stanica, a koji je bio u vlasništvu Vektra Boke. Autobuska stanica u Herceg Novom prodata je na tenderu za 370.000 eura.

28 Komentari

 1. Totalni apsurd ulagati ovoliko, a vrlo se dobro znalo da se planira nova Autobuska .Cak i 2-3 godine da rade ,dok se nova ne izgradi,nece moci profitirati od peronskih karata i izdavanja lokala.Kakva je igra u pitanju ko zna,ali tako nam je sve u zemlji,naopako skroz

  15
  8
 2. Sve je ovo lijepo,ali pita li se iko zasto su polasci i odlasci autobusa za Sutorinu,Prijevor,Mojdez,Krusevice,Njivice…..prebaceni preko puta na parking a ima i djaka,male djece,i starih ljudi.
  Nije bas lako preci ulicu na autobusku,nema pjesackog na magistrali a ispod nije bas pogodno,ako mozete proslijedite ovo pitanje.Hvala.

  20
  4
 3. Prije neki dan im je pao sistem za prodaju karata. Preko 20 ljudi čeka. Jedan autobus odlazi prazan dok se oni smisle šta će da urade. Onda na kraju svim putnicima naplate stanicnu uslugu 2e (koja kada kupite kartu košta 50 centi) plus kartu do odredišta.
  Njihova greška i plus moraš da platiš za to.
  Osoblje bezobrazno,neljubazno i nevaspitano do koske.
  Dodješ da kupiš kartu imaš osjećaj kao da si mu ubio nekoga kako priča sa tobom. 16 puta im treba ponoviti dokle ideš jer ne može da zapamti od cakulanja i ignorisanja.

  45
  4
  • Ne pricaj gluposti. Po deset autobusa uredno primi putnike i odu na vrijeme bez zastoja i problema. Svako ko zivi blizu stanice ili putuje cesto vidi da sve funkcionise kako treba i samo pohvale tim ljudima.

   15
   15
 4. Ovako :Službenik na šalteru za informacije kaže kada polazi autobus za Podgoricu. Čekam da kupim kartu. Do njega sjedi službenica koja kaže sasvim drugi red vožnje. Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Dogovorite se, sjedite jedno do drugog.

  30
  4
  • E, moj Mitre, neki crni novljani još žive u pedesetim prošlog vijeka. Najradiji bi bili da nam autobuska bude kao u Bijelom Polju prije 40 godina (danas je skoro normalna,a svakako bolja i od renovirane novske).

   13
   4
 5. Živim li ja u ovom gradu iz ovog teksta?O kakvom uspehu ovaj čovek govori ,novinar piše a portal prenosi?
  OVO JE PRIČA O CAREVOM NOVOM ODELU!!!!
  PA SVAKO KO JE PROŠAO MAGISTRALOM SA ZRNOM SOLI U GLAVI ZNA I VIDI RUGLO I SRAMOTU .JA SE STIDIM POHLEPNOSTI PO SVAKU CENU NA DELU.
  NAPRAVITE AUTOBUSKU STANICU KAKO TREBA PA ONDA ZARAĐUJTE .
  OVO JE DEMONSTRACIJA SILE I MOŽE MI SE A POKAZATELJ GRAĐANSKE DEPRESIJE.STANJE DRUŠTVA IMA DIJAGNOZU.

  40
  13
 6. Nadstresnica? A na nadstresnici vjerovatno apartmani i poslovni prostori? Umijete li ista u gradu da sredite, a da to ne podrazumijeva betoniranje? Ok, renovirali ste iznutra, ali kakve nadstresnice, kakvi bakraci…

  28
  14

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code