STARO „ZANATSKO“ NA ŠKVERU BIĆE PARKING PROSTOR

STARO „ZANATSKO“ NA ŠKVERU BIĆE PARKING PROSTOR

212
0
Podijeli

Ruina, u blizini Škvera, na kojoj nikada ništa nije bilo, poslije propadanja zanatskog preduzeća „Orjen”, osim što je bila divlja deponija, sklonište za beskućnike i štošta drugo neprimjereno, nakon više od dvije decenije se uklanja.

U najatraktivnijem dijelu Herceg Novog, koji je i van sezone veoma frekventan, staro „Zanatsko”, neće biti pretvoreno u novi luksuzni hotel, već, kako saznaje Radio Jadran, u privatni parking.
Vlasnik placa provobitno je bio fudbaler Matija Kežman, koji ga je od HTP Boka kupio za 500.000 eura, a zatim 2007. godine prodao ruskoj kompaniji “Eurolend” za 2,5 miliona eura.
Na oko 2.500 kvadrata, nikad nije započela nikakva gradnja, niti se kako su kazali iz lokalne samouprave bilo ko javljao od vlasnika.
Plan je bio da se na tom mjestu sagradi hotel sa podzemnim garažama. “Eurolend” je u vlasništvu Evgenija i Artemija Medvedeva, a crnogorski mediji su spekulisali da iza svega stoji u stvari Dmitrij Medvedev. To je bila značajnija priča od ideje o samom projketu, koji je i ostao samo zamisao i ništa više.
Da je to, ipak, bila izmišljena priča, tada je potvrdio i predsjednik Sveslovenske alijanse i bliski prijatelj Medvedeva, Aleksandar Beljakov.
– Sve je bolje od onoga kako je lokalitet do sada izgledalo, a još ako će to zaista biti uređen parking prostor koji će moći da opsluži preko 100 automobila, ja to podržavam – kazao nam je predsjednik opštine Herceg Novi, Dejan Mandić.
To je samo još jedna dobra ponuda grada, smatra on.
Po njegovim saznanjima vlasnik se nije mijenjao, pa je ovaj plac i dalje u vlasništvu „Eurolenda”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code