Startovala Mini trail liga

Startovala Mini trail liga

2117
0
Podijeli

U prvom kolo novske sky MINI trail lige, na dionici Ratiševina-Trebesin, učestvovao je 21 takmičar. Iako je trka, kao i sama liga, najavljena tek prije 7 dana, to je odličan odziv na prvu  od 6 MINI trail od 8,4 km 477 D+.

Pobjednik u muškoj konkurenciji bio je Boris Kosović, drugo mjesto zauzeo je Evgen Popov, dok je treće pripalo Goranu Banoviću. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Miluša Bošković. Kroz cilj je druga prošla  Marija Bošnjak, dok je Snežana Rotković trku završila treća.

Picerija i restoran

Saša Kulinović iz NVO Orjen Outdoor, kazao je da je iznenađen odzivom trkača, s obzirom da je trail trčanje u Crnoj Gori u samom povoju.

– Ni u najboljim snovima nisam mogao da zamislim da će biti ovoliki odziv. Bili su trkači iz Bara, Cetinja, Budve, Kotora i Herceg Novog. Potrudio sam se da se trkači osjećaju bezbjedno na stazi i posvetio sam puno vremena njenom čišćenju i označavanju. Na kraju dobio i pohvale od svih učesnika, što mi daje veliki motiv za naredne trke. Mislim da je pokrenuta jedna velika stvar, a toga ćemo biti sve svjesniji u nadolazećem periodu – kazao je Kulinović.

Na prvoj Mini trail trci najmlađi učesnici bili su devetogodišnji Đorđe i njegov brat, osmogodišnji Andrija Vasiljević.

Kulinovć je uputio posebni zahvalnost Lesu Mijajloviću i njegovoj porodici, kod čije kuće je bila okrepna stanica za učesnike trke.

– Na kraju je to ispala trpeza sa pravim poslasticama. Trkači su uz topao doček bili u prilici da probaju Lesove domaće suve smokve i sok od šipka – naveo je Kulinović.

Sljedeće kolo Mini trail lige zakazano je za 12. februar na Savinskoj dubravi. Ova trka je specifična po tome što će biti održana u noćnom uskovima, pa su obavezne čeone ili ručne lapmpe, koje s e mogu nabaviti u prodavnicama alata, kao i na internetu. Staza će biti markirana fluorescentnim markacijama, a sve učesnike očekuje i poklon iznenađenja.

Svi zainteresovani za Mini trail ligu informacije mogu dobiti kod Saše Kulinovića, na telefon 069603389, kao i putem e-maila orjenoutdoor@gmail.com i  na zvaničnoj Facebook stranici NVO OrjenOutdoor:www.facebook.com/OrjenOutdoor.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code