STARTOVALA NOVA TRIATLON SEZONA

STARTOVALA NOVA TRIATLON SEZONA

113
0
Podijeli

Na području plaže Kalardovo u Tivtu održana je trka u sprint distanci (750 m plivanje, 20 km biciklizma, 5 km trčanje) na kojoj je učestvovalo 23 takmičara iz Podgorice, Nikšica, Cetinja, Bara, Budve, Kotora i Herceg Novog. Time je počela nova sezona triatlon lige Crne Gore.

Većina triatlonaca je uspješno zavrsila trku, mada je bilo i nekoliko odustajanja uglavnom zbog tehničkih kvarova na biciklu. Trku je najbrže završio Luka Čupić iz TK Herceg Novi u vremenu 1:09:07 h dok su iza njega stigli Dušan Milošević i Saša Jovanović iz TK Podgorica. Trku je uspjesno zavrsila i jedina takmičarka Gorana Vujović, šampion Crne Gore za 2014. u vremenu 1:41:22
– Uslovi za trku, čiji je start bio u 10 sati, su bili skoro idealni. Temperatura mora je bila oko 20 stepeni, sa blagim valovima, što nije smetalo triatloncima da uspješno pređu ovaj segment trke. Mnogi su popravili vremena i lične rekorde -kažu nam hercegnovski triatlonci.
Biciklistički dio od 7 krugova uz pistu tivatskog aerodroma pratio je blagi vjetar koji nije mnogo uticao na konačne rezultate. – Trkački dio, zbog jakog sunca bio je najteži, što je i očekivano za ovo doba godine, konačno smo na svojoj koži mogli da osjetimo vrelinu ljetnjeg sunca – navode iz Triatlon kluba Herceg Novi.
Sljedeća velika trka za crnogorske triatlonce zakazana je za 13. jun na Plavnici gdje će biti održan 2. podgorički triatlon na kome se po nekim najavama očekuje preko 100 takmičara iz zemlje i regiona. U međuvremenu članove TK Herceg Novi očekuje i trka 31. maja u Beogradu u polu-Ironman distance (1.9 km plivanje, 90 km biciklizam, 21 km trčanje).

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code