STARTOVALA REGATA ZA TROFEJ HERCEG NOVOG

STARTOVALA REGATA ZA TROFEJ HERCEG NOVOG

73
0
Podijeli

Drugi dan prekojadranske regate „EST 105″, odnosno Terra da mare, narušilo je ružno vrijeme, slaba kiša i slab vjetar, ali u hercegnovskom akvatorijumu bijele se brojna jedra.

Uprkos ne baš idealnim uslovima, regata za Trofel Herceg Novog je startovala malo iza 11 sati, kazao nam predsjednik JK „Jugole Grakalić”, Predrag Vukčević.
Regatu organizuju JK “JUgole Grakalić” i JK „Jovo Dabović”.
Finalni program trodnevne sportsko turističke manifestacije trebalo bi, ako dozvoli vrijeme, da bude upriličen večeras na Trgu Bellavista u 19 h. Dodjela nagrada najboljima trebalo bi prvi put da bude održana u srcu starog grada, po želji organizatora regate sa italijanske strane. U slučaju da kiša ne bude dozvolila, program će biti „preseljen” u dvoranu Park.
„Iskreno se nadam da ćemo, ipak, uspjeti da to organizujemo na Belavisti, jer će biti interesantno. Spremljen je i prateći zabavni program uz muziku, biće i malo domaćih delicija i priganica. Nagrade će dodijeliti predsjednik Opštine, načelnik Sekretarijata za društvene djelatnosti i sponzori”, dodaje Vukčević.
Podsjetićemo i da je ovogodišnja jubilarna X prekojadranska regata okupila i rekordan broj učesnika, pa je u novski zaliv tokom jučerašnjeg dana uplovilo 57 jedrilica. Međutim, rezultati su bili najlošiji, jer je vjetar bio slab, pa su učesnici skoro poslije samog starta sa italijanske obale, do Novoga plovili „na motore”. Ipak, to nije umanjilo fantastičan prizor jedrilica na ulazu u Boku, ali i pune vezove gradske luke, kao ni domaće i turiste koji su tokom dana i noći guštali na Škveru.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code