STARTUJE REGIONALNA VATERPOLO LIGA: JADRAN CARINE NA ŠKVERU SA POŠKOM

STARTUJE REGIONALNA VATERPOLO LIGA: JADRAN CARINE NA ŠKVERU SA POŠKOM

313
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Utakmicama I kola danas počinje nova sezona Regionalne vaterpolo lige 2015/2016. Liga se ove godine igra u izmijenjenom formatu pošto su ekipe podijeljene u dvije lige – A1 i A2, a utakmice će se igrati u dvokolima vikendom (petak, nedjelja).

U prvoj ligi koja je i kvalitetnija, učestvuje 10 klubova, od kojih je pet iz Hrvatske, četiri iz Srbije i jedan iz Crne Gore, a to su: Jadran Carine Herceg Novi, HAVK Mladost, Jug Croatia osiguranje, Mornar Brodospas, OVK POŠK, Primorje Erste Bank, Partizan RFB, Crvena zvezda, Vojvodina i Radnički.
Jadran Carine u prva dva meča domaćin je na svom bazenu večeras od 19 h OVK POŠK, i u nedjelju u istom terminu ekipi Mornara.
Novi sistem igranja karakteriše dosta manje termina za igranje u zimskom periodu zbog Olimpijade i evropskih takmičenja, ali će se tek na kraju sezone pokazati kakav je sistem, kaže za Radio Jadran trener Jadran Carine Vladimir Gojković:
– Teško da možemo reći da je ovakav način igranja idealan, jer gubi se tri-četiri dana zbog igranja, i onda ostaje manje vremena za trening, ali šta je tu je, kako drugima tako i nama, prokomentarisao je Gojković.
Ipak, cilj Jadran Carine i u ovogodišnjoj Regionalnoj ligi je što bolji plasman, jer su u protekloj sezoni bili na korak od plasmana na finalni turnir. Kad je riječ o večerašnjem protivniku, Jadran je favorit, a nešto težu utakmicu očekuju u nedjelju sa Mornarom, navodi Gojković:
– Mislim da jesmo favoriti u večerašnjem meču, a cilj nam je da upišemo bodove i u pozitivnom raspoloženju dočekamo meč sa Mornarom, koji ćemo nastojati da okončamo u svoju korist i da sa dvije pobjede startujemo, poručio je Gojković.
Inače, u drugoj A2 ligi, koja startuje 10. oktobra, učestvuje sedam klubova – Budva, Nais, Primorac, Solaris, Kataro, Medveščak i Jadran Split.
Fajnal-for će se održati 18. i 19. marta 2016. godine, a posljednji tim iz A1 lige automatski postaje član A2 lige. Prvak A2 lige automatski postaje član A1 lige, a deveti iz A1 lige razigravaće sa drugim iz A2 lige za učešće u A1 ligi.
U ovoj sezoni Slovenija neće imati nijednog predstavnika, jer osim AVK Branik iz Maribora, nijedan drugi klub nije bio zainteresovan. Stoga je postojao prijedlog da Slovenija nastupi kao reprezentacija, ali pošto se nijesu stvorili tehnički i djelimično finansijski uslovi za učešće, Slovenci su morali da otkažu učešće. Tako će svaki klub u kolu u kojem je bilo predviđeno da igra sa slovenskim predstavnikom biti slobodan.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code