“Stav’te pamet na komediju” – prvi mini festival stand up komedije

“Stav’te pamet na komediju” – prvi mini festival stand up komedije

840
0
Podijeli

stand up hn plakatNovembar, ali i jesen u kulturnom miljeu Herceg Novog biće u znaku prvog trodnevnog mini festivala stand-up komedije, naslovljenim u maniru Marina Držića “Stav’te pamet na komediju”. Dane stand-upa iz JUK “Herceg fest” najavljuju za 13., 14. i 15. novembar.
Riječ je o jednom od segmenata programskih aktivnosti Herceg festa koncipiran za ovaj dio godine. Tu su tri predstave, ali i nastavak sekcije “Drugačiji”, započete tokom programa obilježavanja Dana grada. Krajem mjeseca biće organizovan razgovor sa Teofilom Pančićem.
“Računali smo da će biti loše vrijeme, pa smo željeli da razbijemo jesenju depresiju, pa je taj ciklus dešavanja u Herceg Festu nazvan citatom Marina Držića” – kaže za Radio Jadran, v.d. direktor Herceg Festa, Stevan Koprivica. On pojašnjava da je riječ o komičarima koji priređuju tzv. “one man show”, gdje su sami sebi pisci, reditelji i izvođači, te da je to nešto što ima genezu i tv nastupima, gdje jedan komičar zna način da zabavi, sa kabaretskim elementima:
“Ono što je bitno za njih jeste da su oni politički nekorektni, bezobrazni, subverzivni, pričaju o tabu temama – politika, erotika, socijala, odnosi među polovima, trenutna društvena dešavanja – sve je to nešto što oni na jedan duhovit način tretiraju”, pojašnjava Koprivica.
Trodnevni stand up fest produkt je saradnje sa regionalnim udruženjem stand up komičara, čije je sjedište u Beogradu, pa su učesnici iz Srbije, BiH i Hrvatske.
images_slike_dogadjaji_2015_kultura_februar_stevan_koprivica_izlozba“Primjetno je da nemamo izvođače iz Crne Gore, jer u momentu kad smo dogovarali festival, niko se ovdje nije bavio time. Ukoliko ih, ipak, bude bilo u međuvremenu, naravno da će biti pozvan da učestvuje. Festival nije takmičarski već revijalni i već po interesovanju za karte vidimo da je ovo dobar potez, jer je nešto novo i dešava se prvi put. Živimo u vremenu kad smo prepunjeni lošim informacijama i tenzijama, tako da je ovo način da se neke neuralgične teme ili stresni život malo relaksira, i posmatra baš kroz tu frazu “stav’te pamet na komediju”, dodaje Koprivica.
Prvog dana festivala, 13. novembra, nastupiće Raša Nestorović, Nikola Silić i Srđan Dinčić iz Srbije (publici poznatiji iz emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem” na Tv Prvoj), kao i Miranda Lončar iz Bosne i Hercegovine. Drugog dana pred Novljane i goste će izaći Ivan Nikolić, Jelena Radanović i Aleksandar Perišić iz Srbije i Martina Lipša iz Slovenije. Posljednjeg dana će na sceni Dvorane Park nastupiti Ana Zlatanović i Neša Bridžs iz Srbije, koji je široj javnosti postao poznat pjesmom “Ej Riki Martine”, a kasnije i nizom skečeva u kojima je oponašao Kineze na pijacama, situacije u diskotekama, a jedan od zapaženijih nastupa mu je i oponašanje svatova u svadbarskom kolu. Tu su i Tihomir Paravina i Marina Orsag iz Hrvatske. Programi sve tri večeri počinje u 20 h.
JUK Herceg Fest je do kraja novembra pripremio za Novljane i izvođenje još tri predstave: “Dvije” 19. novembra, “Upoznaj mog tatu” 21. novembra i dan kasnije “Plastika”. Sve predstave počinju u 20 sati.
Čitav koncept kreiranja kulturno zabavnog života iz produkcije i nadležnosti JUK Herceg Festa za naredni period je izmijenjen, odnosno redefinisan, navodi Koprivica, koji, ipak, detalje još čuva. Ono što je za sada sasvim izvjesno je da će “Praznik mimoze” biti sigurno redefinisan i vraćen osnovnoj namjeni, turističkoj i kulturnoj baziran na pučkim svečanostima i programima koji će oživjeti ulice i trgove. I proljećni programi imaće novine, ali koji će svakako biti u znaku pozorišta i HAPS-a”, najavio je Koprivica.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code