STEČAJ U PLUS KOMERCU I PANTOMARKETU

STEČAJ U PLUS KOMERCU I PANTOMARKETU

112
0
Podijeli

PVSudija Privrednog suda, Veselin Vujošević uveo je stečaj u Plus komerc, vlasnika Panta Vučurovića, prenose podgorički mediji.
Vujošević je donio tu odluku u utorak na zahtjev centra Morača, čiji je većinski vlasnik fond Trend, zbog duga od 147 hiljada EUR, sa zateznom kamatom od aprila 2010. godine.
Vujošević je utvrdio da je Vučurović dužan da plati Poslovno-logističkom centru Morača 153 hiljade EUR. Taj dug je, kako se navodi u obrazloženju presude, utvrđen rješenjem Privrednog suda od 4. jula ove godine. Sud je obavezao Vučurovića da plati još 4,5 hiljada EUR na ime troškova parničnog postupka, kao i 1,75 hiljada EUR na ime troškova izvršenja.
“Iz izvještaja Centralne banke od 1. marta ove godine, Sud je utvrdio da je rješenje o izvršenju primljeno 19. septembra prošle godine, ali do danas nije počela realizacija, jer nema sredstava na žiro računu dužnika”, navodi se u obrazloženju presude.
Za stečajnog upravnika u Plus komercu je imenovan Veljko Rakočević, a povjerioci su pozvani da u roku od 30 dana prijave potraživanja. Prvi sastanak povjerilaca održaće se 26. novembra, a ročište za ispitivanje potraživanja 26. decembra.
Plus komerc nema više nikakve poslovne aktivnosti. Merkator je u avgustu 2010. godine preuzeo sve prodajne objekte Pantomarketa i Plus komerca i Vučuroviću platio kiriju od 22 miliona EUR za 15 godina unaprijed.
Stečaj je uveden i u Vučurovićev Pantomarket 16. oktobra ove godine, odlukom stečajnog sudije Miodraga Anđelića, a na zahtjev Hipo banke iz Klagenfurta zbog duga od 19,5 miliona EUR. Pantomarket povjeriocima duguje 140 miliona EUR.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code