Steaua Bukurešt – novi izazov za Jadran

Steaua Bukurešt – novi izazov za Jadran

0
Podijeli

Vaterpolisti Jadrana Carine sastaće se sa rumunskom Steauom u 4. kolu Len Lige šampiona, u okviru B grupe u petak, 8. decembra, u Bukureštu. Ekspedicija, na čelu sa trenerom, Valdom Gojkovićem u glavni grad Rumunije kreće sjutra u 5:30h.

U prošlogodišnjem susretu u prvoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona Jadranaši su slavili rezultatom 9:7, u ovoj sezoni ekipe će dva puta odmjeriti snage.

Picerija i restoran

Po riječima Gojkovića, Steaua u prva tri meča nije imala prilike da pokaže kvalitet, pošto su im protivnici bile najjače ekipe u grupi, Pro Reko, Eger i Solonk, pa stručni štab Jadrana nema realnu sliku o njihovom kvalitetu.

– Znamo dosta o tim njihovim stranicma individualcima, koji su im najveći kvalitet, ima tu još nekoliko rumunskih reprezentativaca, ali igra se, uglavnom, vrti oko stranaca. Pripremićemo se najbolje što možemo. Ako odigramo  u odbrani, koju bismo željeli da ponovimo, mislim da imamo realne šanse da dođemo do bodova – kazao je Gojković.

Jadran je u prošlom kolu ugostio neugodni mađarski Eger i u jednoj sjajnoj vaterpolo predstavi pokazao da je konkurentan za jedno od prva 4 mjesta u grupi. Utisak je da se moglo i do pobjede.

– Za nas kao mladu ekipu veliki rezultat je prije svega i tako dobra utakmica protiv Egera. Za sve koji poznaju vaterpolo to je bila jedna izuzetna utakmica u oba pravca. Jeste da je bilo malo golova, ali je bilo fantastično. Problem je što smo propustili veliki broj šansi. Definitivno smo stvorili više šansi i to smo morali da valorizujemo i dođemo do 3 boda –  smatra Gojković.

Utisak nakon tog meča je da Jadranaši mogu daleko u Ligi šampiona. U podmlađenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu vlada dobra sinergija, pa na čelu sa Gojkovićem ostavljaju utisak jednog ozbiljnog tima. Ekipa u Rumuniju putuje u kopletnom sastavu, jer nema povrijeđenih igrača.

Jadran Carine nakon 3 odigrana kola zauzima 2. mjesto na tabeli, sa 7 osvojenih bodova, Rumuni su bez osvojenog boda na diobi posljednjeg sa holadnskim Alfenom.

Utakmica u Bukureštu na programu je u 19:30 časova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code