STEČAJCI IZ BIJELE DOBILI JEDNU PLATU, ALI OPET NEĆE DA REMONTUJU BRODOVE

STEČAJCI IZ BIJELE DOBILI JEDNU PLATU, ALI OPET NEĆE DA REMONTUJU BRODOVE

112
0
Podijeli

Bivši radnici Jadranskog brodogradilišta Bijela, njih 400, primili su danas jednu neisplaćenu zaradu, odnosno polovinu martovskle i dio aprilske plate, potvrdio nam je predsjednik Sindikata te kompanije u stečaju, Mladen Krivokapić.

– Ovim je ispunjeno obećanje ministra pomorstva i saobraćaja Ivana Brajovića koje je dao radnicima prilikom nedavnih razgovora, kada smo organizovali jednostani prelazak magistrale sa porodicama – kaže nam Krivokapić.
Prosjek isplaćene zasotale zarade je 500 eura, za 126 radnika koji su napoustili uoči stečaja Brodogradilište sa otpremninama, za 70 penzionera i 200 stečajaca.
Krivokapić, ipak, kaže da će, bez obzira na to, nastaviti s protestima, sve dok ne dobiju pismene garancije da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni.
– Odluka je na svakom radniku pojedinačno hoće li prihvatiti ponudu stečajnog upravnika da bude angažovan 90 dana na remontu brodova, uz minimalne zarade. Niko radnike ne nagovara ili uslovljava ni da dobiju niti da prihvate ponudu stečajnog upravnika. Međutim, za sada svi su jedinstveni da dok ne dobijemo garancije, nastavljamo sa protestom – obrazlaže Krivokapić.
On podsjeća da su, do sada radnici veoma odgovorno ostali da rade na održavanju na dokovima i kada bi se povukli u roku od 24 časa potonuli bi dokovi i brodovi, tvrdi Krivokapić.
Ipak, u Ministarstvu očekuju da će radnici nakon isplaćene jedne zarade nastaviti sa remontom brodova i spriječiti ogromnu štetu zbog prolongiranja rokova.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code