STEČAJCI ODBILI DA RADE BEZ GARANCIJA – KOOPERANTI POZVANI DA ZAVRŠE REMONT

STEČAJCI ODBILI DA RADE BEZ GARANCIJA – KOOPERANTI POZVANI DA ZAVRŠE REMONT

139
0
Podijeli

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela, Žarko Ostojić jutros je bivšim radnicima kompanije ponudio da nastave sa radom kako bi se što prije okončao remont brodova, ali su oni to odbili, tražeći pismene garancije za ispunjenje svojih zahtjeva.

– Ostali smo jedinstveni u stavu da bez pismenih garancija nećemo nastaviti sa radom poslije čega je Ostojić kazao da će kreditna sredstva za jednu platu koja nam je obećana, biti povučena, te da će sjutra dovesti druge radnike da završe započeti remont brodova – kazao je za Radio Jadran predstavnik bivših zaposlenih u Brodogradilištu, Mladen Krivokapić.
S obzirom da su u međuvremenu dobili i informaciju da će sjutra biti angažovani radnici kooperanstke kompanije da umjesto njih završe remont, bijelske stečajce je to naljutilo. Za sjutra u 10 časova najavljuju novi protest, očekujući da im se pridruže i odbornici lokalne Skupštine.
Nakon jučerašnjeg napretka u rješavanju njihovg statusa, ovo je korak nazad:
– Zaista jesmo juče bili zadovoljni ishodom zasjedanja skupštinske Komisje za praćenje i kontrolu postupka privatizacije JBB i veoma je značajno što su nas u tim našim zahtjevima podržale sve političke partije. Ali, na ovakav vid ucjenjivanja i pritisaka da završimo remont italijanskog broda nećemo pristati – izričit je Krivokapić.
Pokušali smo da čujemo šta na sve ovo kaže i stečajni upravnik Žarko Ostojić, ali on nije želio da bilo šta komentariše, rekavši da za to nema dozvolu.
Opština Herceg Novi opredjelila je pregovaračkom timu jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 eura koju će oni rasporediti po prioritetu za polazne potrebne zaposlenih, a prvi dio te pomoći od 5.000 eura isplaćen je juče. Ovo je ispunjenje prvog od 11 zaključaka sa sjednice SO od 7. jula.
– Ta sredstva opredjelili smo za našeg pravnog zastupnika – kazao je Krivokapić, ističući da će preostali dio sredstava dobiti narednih dana.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code