Stevan Katić: DPS čuva vlast pod pritiskom i ucjenama Dušana Radovića

Stevan Katić: DPS čuva vlast pod pritiskom i ucjenama Dušana Radovića

3293
35
Podijeli

Stevan KaticKoordinator Inicijativnog odbora Demokrata Herceg Novi, Stevan Katić komentarišući presudu Upravnog suda kojom se poništava odluka Skupštine opštine Herceg Novi o izboru predsjednice Opštine tvrdi da ona potvrđuje neznanje koje vlada u gotovo svim organima lokalne samouprave, a ponajviše u zakonodavnoj vlasti, odnosno Skupštini opštine.
– To nas i ne čudi, s obzirom da se predsjednik Skupštine, dok mu skupštinske odluke padaju pred nadležnim sudovima, više bavi drugim poslom u izvršnoj vlasti, što je, između ostalog, protivzakonito. Ovim putem ga javno pozivamo da podnese ostavku na mjesto predsjednika Skupštine, jer je ovaj propust tolikog značaja da bi svaka odgovorna osoba podnijela neopozivu ostavku – ističe Katić.
Kritikujući vlast on dodaje da će Herceg Novi uskoro postati Opština koja je za nepunu godinu imala tri predsjednika i dva VD predsjednika Opštine.
– Po tome zaista postaje kandidat za evropsku prijestonicu po broju predsjednika Opštine u jednoj godini. To je, uostalom, i najveći rezultat rada koalicije na vlasti, koja je dovela kompletan grad u VD stanje i koja očajnički pokušava da sačuva vlast što je duže moguće, i to na štetu građana, a za svoje dobro. Ovo se prije svega odnosi na novski DPS, koji svakodnevno, pod pritiskom i ucjenom koalicionog partnera Dušana Kruša Radovića, pristaje na razne zloupotrebe i nezakonite radnje, samo da bi na vlasti opstali što duže.
Katić dalje tvrdi da su rezultati nove vlasti to što je za godinu primila blizu 100 novih radnika, međusobno prepucavanje i dijeljenje, postavljanje uglavnom VD direktora i rukovodioca, razrješavanje neposlušnih, uvođenje stečaja u velika novska preduzeća, davanje saglasnost na prodaju Banje i Mamule.
– Uz sve ovo, uspjeli su i da skrate Praznik mimoze na 20 dana, ali i otjeraju iz grada jedriličarsku regatu TERA DE MARE. Nadamo se da je građanima Novog sada postala jasna predizborna poruka “NOVI IMA ŠANSU”, što je u prevodu značilo “KRUŠO IMA ŠANSU”, a našim sugrađanima ostavljamo da procijene da li je iskoristio.
Katić na kraju podsjeća da je prethodna vlast iz mnogo manjih razloga skratila sebi mandat, „pa bi bilo pošteno i od ove danas da učini isto i da grad ide na nove lokalne izbore, kako bi građani ponovo odlučili kome će dati povjerenje, jer je postojeća vlast odavno izgubila legitimitet“.

35 Komentari

 1. Odlican i hrabar iskorak Demokrata Crne Gore u Herceg Novom.Ne boje se reci istinu,ne boje se ici od kuce do kuce i promovisativse.Svaka rijec je istinita,a i ne znam ko je gdin Katic.Bitno je da je mlad i hrabar.
  0  0
 2. ima li iko drugi da daje izjave osim ovih sto su sve unistili u gradu. Ovi ne valjaju nista, ali su bolji od vas 8 potpredsjednika i 12 savjetnika sto ste nam unistili grad, bolje cutite!!!
  0  0
 3. Mislim da bi trebali vratiti mogucnos lajkovanja komentara. Da vidimo koliko se nas slaze sa komentarima u kojima sami sebe hvale i u kojima ih hvale uza i sira rodbina.
  0  0
 4. Evo tacno mi je muka kada vidim ko sve ima nesto za reci. Prevrne mi se zeludac. A citajuci komentare ne mogu da vjerujem da neko jos u ovom gradu misli bilo sta dobro o ovima sto su nas tolike godine ukopavali i doveli ovdje gdje smo.
  0  0
 5. Katicu sve si u pravu…godine brzo prolaze,aaa koji su narod lagali i manipulisali,ma sigurno ce opet za njih glasati..oce bogami dosta njih posto pojedinim viri nos iz G . . . . .samo ako su ih zaposlili PS…tesko nama
  0  0
 6. Sada bolje funkcionise Herceg Fest, ali je TO dodirnula dno. O VD direktorima da ne govorim. DPS treba odmah da preuzme opstinsku palicu. Sta je trebalo tako ozbiljnoj stranci da uopste ulazi u vlast sa grupom samozvanih politicara i “profesionalaca” koji ce nas izvaditi od bijede prosle vlasti. Na ovaj nacin DPS sam sebe diskredituje.
  0  0
 7. stevo svaka ti je ka njegoševa,ali čekaćemo još tri godine do izbora,jer ovi će prodati cijeli grad da bi sačuvali vlast.tek su zaposlili120 dps radnika malo je
  0  0
 8. Jeli Vam to prifalila fotelja ili bi opet da naspes rijecno korito na kraj igala? Nikada vise gosp. Katicu i Vama slicni… Vi ste svoje odsvirali…
  0  0

Ostavite komentar

*

code