Stevan Koprivica predsjednik Savjeta za kulturu

Stevan Koprivica predsjednik Savjeta za kulturu

1307
8
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_kultura_februar_stevan_koprivica_izlozbaNa konstitutivnoj sjednici Savjeta za kulturu Opštine Herceg Novi za predsjednika je jednoglasno izabran dramski pisac i direktor JUK Herceg-fest Stevan Koprivica.
Utvrđeni su primarni zadaci Savjeta: izrada Strategije kulture grada, radi profilacije kulturnog života Herceg Novog i kandidature za Evropsku prijestonicu kulture 2021, kao i praćenje stanja u oblasti kulture iz nadležnosti Opštine. Savjet će ocjenjivati i definisati postojeće i planirane kulturne manifestacije.
Tako je predviđeno da Zimski salon bude dio Praznika mimoze, internacionalnog karaktera i uz predlog nadležnom Ministarstvu da podrži realizaciju te izložbe.
Predloženo je i da se “Muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković“ obrate Sekretarijatu za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu sa zahtjevom za pomoć u nabavci kompjuterske opreme.
Predlog Savjeta je i da Sekretarijat za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu preispita pravnu valjanost protokola o saradnji sa nevladinim organizacijama, koje koriste prostorije Doma omladine.
Takođe, Sekretarijat treba da se obrati Agenciji za izgradnju i razvoj grada radi geodetskog snimanja parcele na kojoj se nalazi Kuća Iva Andrića i arhitektonskog snimanja postojećeg stanja, kako bi se taj objakat u narednom periodu stavio u funkciju.
Savjetu su prisustvovali skoro svi od deset članova: pored predsjednika Koprivice, koordinatorka „Evropske prijestonice kulture 2021“ Tamara Lepetić, književnik i izdavač Nikola Malović, arhitekta Boris Ilijanić, književnik Miraš Martinović, direktorica Muzičke škole Nada Karadžić, galerista Đuro Prijić, slikar restaurator Goran Skrobanović i novinarka Vitka Vujinović.

8 Komentari

 1. Predsjednik Savjeta za kulturu i direktor i Juk Herceg -festa.Svaka cast,svaki dan po neka titula.Nema smisla da gradonacelnica nema i savjetnika za kulturu,eto i trece.
  0  0
 2. Formiranje Savjeta za kulturu je zakonska obaveza,isto kao sto je obavezno formiranje Savjeta Herceg Festa.Milo mi je sto su u Savjetu neki ljudi koje je prosla vlast potiskivala i stavljala na marginu kulturnog zivota grada,jer su prepoznati kao stvaraoci jasnog crnogorskog identiteta.Takodje,drago mi je sto su u Savjetu i neki stvaraoci jasne srpske profilacije.Ali mi smeta sto su neki multipraktik likovi zivjeli 14 godina na jaslama stare vlasti,pa sada to isto cine sa novom vlascu…Ko priljepak…bljak.
  0  0
 3. Svi ste u konfliktu interesa,pocev od direktora H.festa do novog direktora muzeja i galerije.Uz to savjet muzeja i galerije osim sto mu je predsjednik u konfliktu interesa je i nelegitiman,jer radnici te ustanove nisu zakonski birali svog predstavnika u savjetu,vec im je nametnut mimo njihove volje! Molim da se komentar objavi!!!
  0  0
 4. Koja je onda funkcija JUK Herceg festa!? 70% članova Savjeta su članovi UO HF. Ovi prijedlozi su čak i trebali da poteknu od HF. Kolika je mjesečna apanaža članovima i predsjedniku Savjeta? Da znamo mi građani koliko plaćamo nepotrebni Savjet.
  0  0

Ostavite komentar

*

code