Stevan Koprivica predsjednik Savjeta za kulturu

Stevan Koprivica predsjednik Savjeta za kulturu

1028
8
Podijeli
 

images_slike_dogadjaji_2015_kultura_februar_stevan_koprivica_izlozbaNa konstitutivnoj sjednici Savjeta za kulturu Opštine Herceg Novi za predsjednika je jednoglasno izabran dramski pisac i direktor JUK Herceg-fest Stevan Koprivica.
Utvrđeni su primarni zadaci Savjeta: izrada Strategije kulture grada, radi profilacije kulturnog života Herceg Novog i kandidature za Evropsku prijestonicu kulture 2021, kao i praćenje stanja u oblasti kulture iz nadležnosti Opštine. Savjet će ocjenjivati i definisati postojeće i planirane kulturne manifestacije.
Tako je predviđeno da Zimski salon bude dio Praznika mimoze, internacionalnog karaktera i uz predlog nadležnom Ministarstvu da podrži realizaciju te izložbe.
Predloženo je i da se “Muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković“ obrate Sekretarijatu za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu sa zahtjevom za pomoć u nabavci kompjuterske opreme.
Predlog Savjeta je i da Sekretarijat za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu preispita pravnu valjanost protokola o saradnji sa nevladinim organizacijama, koje koriste prostorije Doma omladine.
Takođe, Sekretarijat treba da se obrati Agenciji za izgradnju i razvoj grada radi geodetskog snimanja parcele na kojoj se nalazi Kuća Iva Andrića i arhitektonskog snimanja postojećeg stanja, kako bi se taj objakat u narednom periodu stavio u funkciju.
Savjetu su prisustvovali skoro svi od deset članova: pored predsjednika Koprivice, koordinatorka „Evropske prijestonice kulture 2021“ Tamara Lepetić, književnik i izdavač Nikola Malović, arhitekta Boris Ilijanić, književnik Miraš Martinović, direktorica Muzičke škole Nada Karadžić, galerista Đuro Prijić, slikar restaurator Goran Skrobanović i novinarka Vitka Vujinović.

8 Komentari

  1. *ajte vise doma sa negativnim komentarima…SIVI OBLACI BJE(š)TE!
    Jedna mala ispravka ANNA- “sumljam” prepravite u sumnjam 😉

  2. Predsjednik Savjeta za kulturu i direktor i Juk Herceg -festa.Svaka cast,svaki dan po neka titula.Nema smisla da gradonacelnica nema i savjetnika za kulturu,eto i trece.

  3. Formiranje Savjeta za kulturu je zakonska obaveza,isto kao sto je obavezno formiranje Savjeta Herceg Festa.Milo mi je sto su u Savjetu neki ljudi koje je prosla vlast potiskivala i stavljala na marginu kulturnog zivota grada,jer su prepoznati kao stvaraoci jasnog crnogorskog identiteta.Takodje,drago mi je sto su u Savjetu i neki stvaraoci jasne srpske profilacije.Ali mi smeta sto su neki multipraktik likovi zivjeli 14 godina na jaslama stare vlasti,pa sada to isto cine sa novom vlascu…Ko priljepak…bljak.

  4. insajder…Pa nije Snp pobijedio na ovim izborima,da bi ga Danijela postavljala,vec Izbor i Dps.Bez obzira,nije po zakonu.

  5. Svi ste u konfliktu interesa,pocev od direktora H.festa do novog direktora muzeja i galerije.Uz to savjet muzeja i galerije osim sto mu je predsjednik u konfliktu interesa je i nelegitiman,jer radnici te ustanove nisu zakonski birali svog predstavnika u savjetu,vec im je nametnut mimo njihove volje! Molim da se komentar objavi!!!

  6. Koja je onda funkcija JUK Herceg festa!? 70% članova Savjeta su članovi UO HF. Ovi prijedlozi su čak i trebali da poteknu od HF. Kolika je mjesečna apanaža članovima i predsjedniku Savjeta? Da znamo mi građani koliko plaćamo nepotrebni Savjet.

Ostavite komentar

*

code