STIGLE DVIJE UPLATE STUDENTIMA FIZIOTERAPIJE U IGALU

STIGLE DVIJE UPLATE STUDENTIMA FIZIOTERAPIJE U IGALU

225
0
Podijeli

Studentima Fakulteta primijenjene fizioterapije Univerziteta Crne Gore u Igalu uplaćene su dvije, a duguju im se još tri naknade po od po 45 eura, za dom i menzu.

To je našem radiju danas potvrdio i student – povjerenik Pavle Đukanović.
Njih 140 ostavrilo je pravo na nadoknade za studentski dom i menzu, jer ni jednog niti drugog nemaju u Igalu.
S obzirom da su im participacije kasnile više od pola godine, preko 100 studenata je mirnim protestom ispred zgrade Fakulteta 13. decembra upozorile resorno Ministasrtvo na svoje obaveze. Na protestu su zahtijevali da im se dugovanja isplate do početka ljetnjeg semestra ili će organizovati protest i ispred zgrade Ministarstva prosvjete u Podgorici.
“Mi smo dali rok za isplatu do 1. februara. Ukoliko se to ne ispoštuje vjerovatno ćemo ponovo organizovati neki štrajk, ali ne ovdje već ispred zgarde Ministarstva prosvjete, ukoliko ne stigne novac. Mada, ja se iskreno nadam da do toga neće doći i da će se sve ovo do tada riješiti” – ponovio nam je Đukanović.
Mjesečna participacija od 45 eura koju primaju je mala da se pokriju troškovi jednog studenta, koji iznose preko 200 eura mjesečno. No, sve bi lakše ukoliko bi ona ubuduće bila redovnija.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code