STIGLI BESPLATNI UDŽBENICI ZA PRVAKE, DOBIĆE IH PRVOG DANA ŠKOLE

STIGLI BESPLATNI UDŽBENICI ZA PRVAKE, DOBIĆE IH PRVOG DANA ŠKOLE

93
0
Podijeli

Kompleti udžbenika za đake prvake hercegnovskih škola, koji su ove godina “donacija” lokalne samouprave, trebalo bi tokom dana da stignu u najveću OŠ – Dašo Pavičić, odakle bi, sjutra bile distribuirane po ostalim osnovnim školama.

Ovu informaciju potvrdio nam je i direktor OŠ Dašo Pavičić, Nikola Stojanović, koji je za to dobio i čvrsto uvjerenje načelnika službe za zajedničke poslove i informacione sisteme opštine Herceg Novi, Siniše Ćurčije.
“Čekam da knjige stignu da bih potpisao revers da sam ih primio i da su lagerovane ovdje kod nas. Svaki učenik dobiće po komplet, kao i svaki nastavnik prvog razreda. Kad je riječ o našoj školi biće podiljeno 180 kompleta, jer ove godine imamo 7 odjeljenja I razreda + 1 kombinovano u Sutorini”, kaže Stojanović.
Knjige će prvačićima biti podiljene 1. septembra, kada po kalendaru Ministarstva počinje nova školska 2015/2016. godina.
U najvećoj OŠ u Herceg Novom do sada je za predstojeću školsku godinu upisano 1260 učenika, mada to još uvijek nije konačan spisak, jer svakodnevno dolaze roditelji sa zahtjevima za upis. Ipak, Stojanović ističe da će biti mjesta za sve. To znači da će ove godine u ovoj školi biti 49 odjeljenja, za jedno više u odnosu na prošlu, odnosno dva više u odnosu na pretprošlu godinu.
Podsjetićemo da je lokalna samouprava donijela odluku da pomogne roditeljima prvaka u pribavljanju udžbenika izdvojivši 17.138,70 eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code