STK Novi: Sjajni rezultati, velike ambicije

STK Novi: Sjajni rezultati, velike ambicije

0
Podijeli

Stonoteniski klub Novi, koji je sa radom počeo prošle, a ove godine dobio novu upravu, jesenji dio sezone Prve stonoteniske lige Crne Gore završio je na prvoj poziciji na tabeli, sa perfektnim rezultatom, odnosno bez ijednog izgubljenog meča.

Ambicije najmlađeg stonoteniskog kluba u našoj zemlji su da po ulasku u Super ligu sljedeće godine, nastavi takmičenje u Evropi, za šta će ekipu pripremati šef stručnog štaba, Aleksandar Karakašević.

Picerija i restoran

Kako je kazao predsjednik kluba, Predrag Vuković, gostujući u našoj emisiji „Sportski duh Herceg Novog“, uprava je očekivala dobar start sezone i solidan rezultat, ali ne i da će sve mečeve završiti bez poraza.

– Znali smo da smo favoriti, s obzirom na imena igrača koji igraju za nas. Među njima su Zoran Rešetar, Kristijan Jovanov iz Makedonije, zatim Viktor Rogić i Lazar Janković, koji su bili reprezentativci Crne Gore. Očekivali smo dobar plasman, ali bez izgubljenog meča, tome se nismo nadali. Moram da spomenem i naše najmlađe kadete, Jakšu Krivokapića i Luku Haranovića, koji su biseri našeg kluba – naveo je Vuković.

Ova dva mlada devetogodišnja igrača uspjeli su da doprinesu uspjehu novoosnovanog kluba. Krivokapić je na turniru Top 10 u Podgorici osvojio zlatnu, a na međunarodnom turniru u Nišu bronzanu medalju, dok je Karanović u Podgorici bio srebrni, a u Nišu uspio da uđe među 16 najboljih igrača turnira u konkurenciji od preko 60 stonotenisera.

Njih uskoro očekuje još jedan Top 10 turnir, a očekivanja iz kluba su porasla nakon ovih uspjeha. Trener koji radi sa mladim igračima i novim članovima kluba je proslavljeni crnogorski stonoteniser Šabo Čekić, a koliko su ozbiljne ambicije kluba govori i činjenica da je kao šef stručnog štaba postavljen legendarni jugoslovneski igrač, Aleksandar Karakašević, a kao počasni člna kluba Vladimir Samsonov.

I seniori na dobrom putu

Kada je riječ o seniorskoj selekciji, Vuković smatra da su već na pola puta da se plasiraju u viši rang takmičenja. Prva liga se igra po dvokružnom bod sistemu, svako sa svakim, do 4 pobjede (3 singla i dubl). Nakon dva jesenja turnusa, Novi je bez poraza ubjedljivo prvi na tabeli, a prvoplasirana ekipa će se direktno plasirati u Super ligu.

– Mislim da smo mi glavni konkurenti za osvajanje te Prve lige i plasman u viši rang i da tu neće biti nekih većih problema. Smatram da ćemo već na sljedećem turnusu ovjeriti prvo mjesto – kazao je Vuković.

Koliko je ozbljna priča oko stonoteniskog kluba govori i kamp organozovan ljetos u Igalu od 21. do 29. juna. Riječ je o prvom međunarodnom stonoteniskom kampu u našem gradu. Kamp je održan u Institutu Dr Simo Milošević na 7 stolova.

– Organizacija kampa je bila fantastična po utiscima učesnika. Učestvovale su zemlje iz regiona, ali i Rumunija, Turska, Bugarska i mnoge druge, sa afirmisanim trenerima i igračima. Naredni planiramo za jun sljedeće godine, ali u većem formatu i evropskog karatktera – najavio je on.

Škola stonog tenisa

U okviru kluba od septembra radi i škola stonog tenisa koju mogu pohađati svi zaiteresovanim bez obzira na starost i ambicije u ovom sportu, a posebna je briga u radu sa djecom.

– Uslovi u klubu su fantastični. Sa djecom radi afirmisani trener, Šabo Čekić, jer smo njima maksimalno posvećeni. Treninezi su dva puta dnevno. Mi se prilagođavamo obavezama i potrebama djece, tako da sve ide u dogovoru sa njima – objasnio je Vuković.

On je kazao da se članarina za djecu u početku ne plaća. Roditelji mogu dovesti svoje dijete da proba stoni tenis, pa ako odluči da se time bavi, postaće član kluba. Treninzi se održavaju u Sportskom centru. U jutarenjm terminu od 9 do 11 i u popodnevnom od 16 do 19 časova, s tim da postoji plan da se taj termin produži do 21, jer je članova u klubu sve više.

– Ostvarili smo dobru saradnju sa upravom Sportskog centra i Sekretarijatom za sport. Imamo sve uslove da djeca mogu slobodno da rade i napreduju. Nabavili smo i robota pomoću kojeg djeca vježbaju udarce. Imamo terafleks i kupili smo 6 novih stolova. A za početak obezbjeđujemo i rekete – kazao je on.
Školu mogu pohađati djeca od 5-6 godina starosti, a dvoje takvih igrača već vrijedno trenira u klubu. Pored njih, kao rekreativci treniraju i stariji Novljani, jer starosne granice u ovom sportu nema.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code