STO DANA NOVE VLASTI U NOVOM: PREVIŠE POSLA, NE I PREVIŠE RAZLOGA...

STO DANA NOVE VLASTI U NOVOM: PREVIŠE POSLA, NE I PREVIŠE RAZLOGA ZA ZADOVOLJSTVO

86
0
Podijeli

Po mišljenju predsjednika opštine, Nikole Gojkovića, za proteklih sto dana koliko su na vlasti u Herceg Novom, DPS i Udruženje građana Izbor, imaju prolaznu ocjenu – ima razloga za zadovoljstvo, ali ne previše.

Ono što ih onemogućava da budu bolji, ekspeditivniji, jeste finansijska situacija koja nije ni malo sjajna, kada je riječ o punjenju opštinskog budžeta, jer priliv sredstava nije na očekivanom nivou.
– Da smo imali tih million i po eura, koliko je bilo prošle godine za prva četiri mjeseca, mnogo toga više se moglo uraditi. Ipak, uspjevamo da ispoštujemo sve obaveze i ni jedan dan račun opštine nije bio blokiran i premošćavamo sve pristigle račune, ostale još od prošle vlasti – kazao je Gojković.
Po njegovim riječima dočekalo ih je puno problema, a svakako najveći su sa izgradnjom kolektora, kao i priključivanjem Herceg Novog na regionalni vodovod, tokom junske obustave vode sa Plata.
– Sa Regionalnim vodovodom definitivno je usaglašeno preuzimanje 65 sekundnih litara vode, podvodnim cjevovodom od Opatova do Kamenera. Naš Vodovod zajedno sa tivatskim, kao i sa Regionlanim već je uspostavio tehničku ekipu koja će obaviti sve pripremne poslove.
Gojković isitče da su iz oba vodovodna preduzeća pokazali veliko razumjevanje i da je ugovorena veoma povoljna cijena za preuzimanje nedostajućih količina vode. Nije želio da precizira o kojoj cifri je riječ.
– Tih šezdesetak sekundnih litara koje će biti usmjerene ka rivijeri, Bijeloj i Kamenarima, te 160 iz Opačice, kao i 30 iz Mojdeža neće biti dovoljno da Novi ne bude bez restrikcija, dok bude bez dotoka sa Plata. Ipak, biće mnogo bolja situacija nego proteklih godina -rekao je Gojković.
Ono na šta će pažnja lokalne vlasti biti usmjerena narednih dana, jeste priprema glavne turističke sezone u svim njenim segmentima. Vidni su već određeni rezultati na infrastrukturi, javnoj rasvjeti, čišćenju i uređenju grada, kaže Gojković.
– Činimo ono što možemo, boreći se protiv besparice, ali ipak se nadamo da ćemo sezonu dočekati spremni -uvjeren je predsjednik opštine Herceg Novi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code