Što prije obezbijediti prostorije za Dnevni centar u Dječijem domu Mladost

Što prije obezbijediti prostorije za Dnevni centar u Dječijem domu Mladost

967
0
Podijeli

djeciji dom mladost 5Potrebno je hitno upoznati  Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Javnu ustanovu Dječiji dom „Mladost“ u Bijeloj sa trenutnom situacijom u funkcionisanju Javne ustanove Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Herceg Novi, koja je ostala bez prostorija – glavni je zaključak UO Dnevnog centra, predsjednice opštine Nataše Aćimović i predstavnika Sekeratijata za društvene djelatnosti i sport.

Predloženo je da se što  prije sagledaju mogućnost ustupanja Dnevnom centru adekvatnog prostora u sklopu objekta Dječijeg doma „Mladost“. Zadužen je predsjednik Upravnog odbora i Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport da odmah realzuju ove zaključke i da uspostave uporan dijalog sa predstavnicima resornog Ministarstva i  Dječijeg dom „Mladost“ . Treba da što je moguće prije definišu uslove  pod kojima bi se eventualno slobodan prostor objekta u Bijeloj počeo koristiti za pružanje usluga korisnicama Javne ustanove Dnevni centar.

Picerija i restoran

Opština Herceg Novi je stalno i predano radila na obezbjeđivanju adekvatnog prostora za obavljanje djelatnosti Dnevnog centra, saopšteno je iz kabineta predsjendice. Kako se objekat u Igalu morao vratiti vlasniku, Opština je, odgovorno pristupajući ovoj temi, putem javnog poziva pokušala da nađe adekvatan prostor u gradu za ovu namjenu. Postupak, međutim, nije okončan, jer nije prispjela niti jedna formalno ispravna ponuda.

Današnjim predlozima napravljen je korak ka iznalaženju rješenja za rad Dnevnog centra, a u korist prvenstveno djece i mladih koji su korisnici njegovih usluga. Nastavkom aktivnosti lokalna uprava će se postarati da ubrza procedure kako bi Dnevni centar uskoro imao definisano pitanje prostorija za nesmetan rad- saopšteno je nakon sastanka.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code