Što se može vidjeti na sajmu zdrave domaće hrane u Igalu?

Što se može vidjeti na sajmu zdrave domaće hrane u Igalu?

2
Podijeli

Tema ovogodišnjeg sajma zdrave hrane u Igalu je konzumirati hranu i piće, a  zdravo. Sajam prvog dana okuplja 13 izlagača iz Crne Gore, a sjutra će im se pridružiti još 4.

Za razliku od prošlih godina, ove nema izlagača iz regiona. Organizator je Pčelarstvo Radman uz podršku TO Herceg Novi.  Julka Radman ističe da su  i ove godine nastojali da predstave raznovrsnu ponudu domaćih proizvoda, te da zadovolje potrebe svakog kupca. Izlažu med, maslinovo ulje, sir, suvo meso, verdure. Novina je štand sa lutkicama rađenim od prirodnih materijala koje su bezbjedne za djecu.

Picerija i restoran

Julka Radman smatra da ljudi sve više vode računa o svom zdravlju, te biraju namirnice organskog porijekla

– Narod se okrenuo zdravoj hrani što je baš dobro, ali važno je i da smo mi sve bolji u svojoj proizvodnji, jer se trudimo da se istaknemo najbolje što možemo i da proizvodi nisu GMO, da nema prskanja, da nema nekih štetnih materija koje se nalaze u proizvodima na rafovima prodavnica.

U ovom poslu nema brendova, jer kako kaže Julka Radman, brendovi predstavljaju “otrov”, a za kvalitet su potrebne godine vrijednog rada i ulaganja.

Kafe Peter’s Pie & Coffee, čiji su vlasnici ruski državljani i do sada su učestvovali na skoro svim sajmovima hrane u gradu, opet ima zanimljivu ponudu slatkih i slanih jela.

Redovni izlagač je i travar Popović iz Bijele, sa svojim kremama i melemima na bazi bilja.

Tu je i jedini štand sa ručno izrađenim nakitom iz radionice Dorra Nuova.

Sajam je otvoren jutros  i trajaće do nedjelje 25.februara od 9 do 17 časova.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code