STOLIV U ZNAKU KOSTANJADE

STOLIV U ZNAKU KOSTANJADE

690
0
Podijeli

Kostanjada_u_Stolivu_19Lani nije bilo kostanja, pa ni tradicionalna manifestacije „Kostanjada”,koju je poremetilo loše vrijeme.

Iz NVO Kamelija su se zato ove godine pobrinuli da maksimalno iskoriste sunčani novembar i danas je u Stolivu sve podređeno ovoj autentičnoj bokeškoj fešti. Kestenji su bolje rodili, a na bokeljskim pjacama se mogu kupiti za 2 ili 2,5 eura za kg.
Centralna dešavanja su na platou ispred Doma kulture „Niko Bilafer” u Stolivu. Tu je osmišljeni program u kome su učesnici iz svih krajeva Boke, umjetnici, škole, kulturno-umjetnička društva, mažoret grupe. Biće promovisana i knjiga o ljekovitom bilju.
Za mnoge, najvažnije, tu je bogata trpeza, uz prezentaciju i degustaciju proizvoda od kostanja, kestena, ili koštanja ili kostanja, kao i zdrave hrane sa ovih prostura. Predviđena je i degustacija domaćih mladih vina, ali i sportski program i izleti pješačkim stazama u Gornji Stoliv, na brdo Vrmac, odnosno “izlet na križ i petokraku, što simbolizuje suživot u Boki.
Organizatori NVO “Kamelija” i MZ Stoliv uz podršku lokalne Turističke organizacije, očekuju brojne goste i učesnike, koji se mogu pridružiti tokom cijelog dana.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code