Strani eksperti ocjenjuju sprovođenje Vladine Strategije biodivreziteta

Strani eksperti ocjenjuju sprovođenje Vladine Strategije biodivreziteta

0
Podijeli

U Crnoj Gori borave predstavnici Sekretarijata Konvencije o bidevrzitetu (CBD) radi ocjene Strategije biodiverziteta 2016-2020 (NBSAP) koju je Vlada Crne Gore usvojila u januaru prošle godine.

U organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma, eksperti iz ovog Sekretarijata, sa predstavnicima raznih zemalja, koji se bave ovom oblašću, nakon razgovora sa crnogorskim institucijama daće mišljenje, sugestije i smjernice za poboljšanje same Strategije.

Picerija i restoran

Predstavnici Sekretarijata i institucija Ugande, Šri Lanke, Finske i EU, posjetili su prošle sedmice i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom:

– Tokom posjete bilo je riječi o upravljanju obalom Crne Gore, zaštićenim područjima na obali i uspostavljanju budućih zaštićenih područja u moru. Posebno interesovanje eksperata bilo je za rezervat prirode „Tivatska Solila“, monitoring biodiverziteta na ovom području, investicije i buduće planove razvoja samog rezervata“, kazali su u Morskom dobru.

Ova posjeta je jako značajna kako za Javno preduzeće tako i za ostale ins titucije Crne Gore, jer kroz iskustvo raznih zemalja, doprinosi poboljšanju i jačanju Strategije biodiverziteta, te pomaže boljem očuvanju i zaštiti flore i faune Crne Gore, saopštili su iz Morskog dobra.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code