STRELJAČKI I BOĆARSKI KUP ZA “MIMOZIN” SPORTSKI VIKEND

STRELJAČKI I BOĆARSKI KUP ZA “MIMOZIN” SPORTSKI VIKEND

0
Podijeli

Streljački Kup mimoze u gađanju letećih meta, koji će ovog vikenda biti održan na streljani Kameno, okupiće 36 takmičara iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Među njima su i osvajači značajanih nagrada sa evropskih i državnih takmičenja.
U posljednjm trenutku zbog obaveza prema sponzoru dolazak na takmičenje je otkazao samo evropski šampion iz Zagreba, ali zato je tu takmičar iz Dubrovnika.
Kup se već sedmu godinu održava u organizaciji Streljačkog kluba za leteće mete Herceg Novi i uvršten je u kalendar Streljačkog saveza Crne Gore.
Takmičenje u disciplini leteće mete-trap, počinje sjutra, 22. februra kroz tri runde po 25 meta, a drugog dana u nedjelju biće još dvije runde. Time će biti završene kvalifikacije i 6 najboljih idu u finalno takmičenje, u dvije runde po 15 meta, koje počinje u podne – rekao je za Radio Jadran predsjednik kluba Nikola Perišić.
Pokretne mete koje se ispaljuju iz rovova u zemlji gađaju se puškom sačmaricom. Perišić kaže da je Kup ove godine organizaciono mnogo bolji jer je i budžet za takmičenje nešto veći, a uspjeli su i da streljanu na Kamenom upriliče i srede i tribine.
Boćarski turnir koji je trebalo da se održi u subotu, odložen je za jedan dan, pa će takmičenje početi 23. februara u 9 časova na terenima na Toploj.
Učestvuje po 7 takmičara iz dva tivatska kluba “Brđan” i “Mladost”, budvanskog “Maini” i domaćin “Val”.
Boćarski turnir je jedan od najstarijih koji se održava u okvru sportskih programa mimoze i ovo je njegovo 31-vo izdanje.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code