STRUČNJACI ZA NAFTU I NAFTNE DERIVATE NA SIMPOZIJUMU U KOTORU

STRUČNJACI ZA NAFTU I NAFTNE DERIVATE NA SIMPOZIJUMU U KOTORU

84
0
Podijeli

Na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru počeo je dvodnevni, IV simpozijum laboratorija za naftu u naftne derivate.

Skup koji okuplja predstavnike renomiranih laboratorija za naftu i naftne derivate iz šireg regiona, distributere laboratorijske opreme, kao i predstavnike centara koji se bave zaštitom životne sredine otvorio je dekan Fakulteta prof. dr Danilo Nikolić.
Održavanje ovog značajnog skupa predstavlja jednu od aktivnosti u okviru laboratorije za goriva i maziva koja se nalazi na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru, čime Fakultet postaje mjesto okupljanja stručnjaka iz oblasti nafte i naftnih derivata i važna karika u razmjeni novih znanja i iskustava koja doprinose razvoju ove značajne oblasti u našem društvu.
Na skupu će biti prezentovane postojeće i nove laboratorije, biće riječi o iskustvima u međulaboratorijskim ispitivanjima, o problemima održavanja laboratorijske opreme, poboljšanju rezultata ispitivanja. Biće predstavljena i najnovija laboratorijska oprema, kao i mogućnosti saradnje kroz realizaciju zajedničkih projekata.
Simpozijum će dati praktične smjernice za unaprijeđenje procesa ispitivanja nafte i naftnih derivata, te omogućiti razmjenu znanja i iskustava u novim tehnologijama.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code