Sud poništio odluku o smjeni Nikole Nikše Gojkovića

Sud poništio odluku o smjeni Nikole Nikše Gojkovića

3615
25
Podijeli

images_slike_licnosti_niksa_gojkovic_4Upravni sud je objelodanio da je 23. februara donio odluku, kojom je usvojio tužbu Građanskog saveza i Nikole Nikše Gojkovića i poništio odluku Skupštine opštine Herceg Novi od 8. jula prošle godine o njegovom razrješenju. Tim povodom u Građanskom savezu jutros su savali konferenciju za novinare.
Kako se, pored ostalog, navodi u presudi tužioci osporavaju zakonitost odluke Skupštine, jer je “sjednica na kojoj je donešena osporena odluka sazvana suprotno članu 46. stav 2., 60. i 60.a, Zakona o lokalnoj samoupravni, u vezi sa članom 40. stav 2. Statuta opštine Herceg-Novi i člana 59. stav 1. i članu 60. stav 2. i 4. Poslovnika SO Herceg-Novi”.
Predsjednik Skuštine opštine sjednicu je sazvao prije nego što je Skupštini dostavljen predlog za razrješenje predsjednika Opštine, broj 02-6-456/15 od 07.07.2015. godine i uz saziv sjednice odbornicima nije dostavljen predlog za razrješenje predsjednika opštine.
Sud je utvrdio da je donošenjem osporene odluke povrijeđena propisana procedura postupka razrješenja predsjednika Opštine Herceg-Novi, te je poništio.
Kod utvrđenog činjeničnog stanja i citiranih odredbi Statuta i Poslovnika Opštine Herceg-Novi Sud, pored poništenja odluke o smjeni Nikše Gojkovića, traži da Skupština u ponovnom postupku donese novu, zakonitu odluku, kojom će otkloniti nepravilnosti na koje je ukazano presudom.
Zavrzlamu ko je sada legitimni predsjednik Opštine Herceg Novi, jesu li istovremeno Nataša Aćimović i Nikola Gojković, ili samo neko od njih, pravna struka, kao i strane u sporu tumače različito. Kako god, presuda se mora uvažiti.

25 Komentari

 1. “Pravno imate dva legalna predsjednika. Posljednje rješenje koje je u pravnom prometu je rješenje o izboru predsjednika opštine Nikole Gojkovića. To je pravosnažno rješenje” kaže profesor Blažić.

  Na pitanje šta će biti sa odlukama koje je potpisivala aktuelna predsjednica opštine Danijela Aćimović, Blažić kaže da su sve odluke koje je ona potpisivala pravno ništavne.

  “A pošto je ona izabrana opet, sve odluke koje bude potpisivala nakon izbora, tačnije od 25. februara, imaju legalitet”, kaže Blažić Dnevnim novinama. Dodaje da i Gojkovićeve odluke nakon 23. februara, kada je donesena presuda, imaju legalitet.
  0  0
 2. A da li oba predsednika opstine primaju predsednicke plate? Da li ce oboje primati plate i nakon prestanka funkcije – jos po godinu dana?
  Samo to ce Opstinu kostati 40-ak hiljada €, za “ovog drugog” predsednika ili predsednicu, koji/koja je visak.
  Mozda predsednik SO to da nadoknadi iz svog dzepa?
  Ko ce sada od ovo dvoje da predstavlja i zastupa opstinu? Ko potpisuje odluke? Ko imenuje savjetnike?
  Da li ce zajedno sjedati u istoj kancelariji? Ili na smjene – po pola radnog vremena? Ili par/nepar?
  Da li ce sada ponovo biti ponisten izbor A.Natase, s obzirom da u trenutku dok je (po drugi put) bila birana, opstina je vec imala predsjednika?
  Ma u stvari, sto se mi sekiramo, rjesice to sve Radman. Ovo su sve samo proceduralne greskice…
  0  0
 3. Odluke Upravnog Suda su izvršne i pravni ljekovi ne zaustavljaju izvršenje. Gospodjica Aćimović je , kako stvari soje sada, rezervni Predsjednik Opštine, a njeni savjetnici su rezervni savjetnici. ovo je definitivno bruka pravne struke, a u Opštini radi 27 dipl. pravnika sa državnim ispitom i 4. sa položenim pravosudnbim ispitom!!!!!
  0  0
 4. Ko će snositi odgovornost za ovaj cirkus što su nam priredili,šta čeka predsjednik Skupstine sa ostavkom, onaj iz Morskog dobra je odma dao i to za mnogo manji prekršaj!
  0  0
 5. Za sve ovo postoji necija odgovornost, prije svega predsjednika Skupstine kao i onih odbornika koji su za ovakve odluke glasali.
  Takodje neko stalno zataskava cinjenicu da je veliki broj odbornika u konfliktu interesa i da su takvi “izabrali” A. Natasu i izglasali Budzet.
  0  0
 6. VALJDA BI TREBALO DA VLAST FUNKCIONIŠE PO ZAKONIMA ALI PREDSJEDNICI, GRADONAČELNICI I ODBORNICI PRVI KRŠE ZAKON JER SU NAUČILI DA SU ZA ZAKON UGLAVNOM NEDODIRLJIVI PA UMJESTO DA RADE ONO ZA ŠTO SE DEKLARIŠU NA IZBORIMA ONI IZGLEDA MISLE SAMO I ISKLJUČVO NA SEBE.
  REZULTAT JE PROPADANJE DRUŠTVA MA KAKO SE KOME ČINILO.
  0  0
 7. Čini mi se da je ona naša opozicija u pravu kad se bori za novi izborni sistem,jer će tada samo jedna partija biti u vlasti i to zavazda,a opozicije neće biti,jer ovako svak može da dođe na čelo Opštine i da sramoti narod nedužni,naivni.
  0  0
 8. Boriti se oko mjesta koje nije zasluženo je teška kazna za svakoga.Ni jedno,ni drugo ne bi trebali biti na čelu ove naše Opštine,ne znam ili znam zašto to njima nije problem.
  0  0
 9. Sa 5 potpredsjednika, dodjosmo do 2 predsjednika.
  Prosto je nevjerovatno, da je SO H-Novi, nakon ponistavanja odluke o izboru A.Natase (kako se doticna potpisuje), brze, bolje nju ponovo izabrao, iako je bilo jedino moguce i ispravno, sacekati odluku o razrjesenju Nikse Gojkovica, pa onda napraviti logican slijed poteza i vidjeti sta dalje.
  Andrija Radman i SO vise ne mogu izaci iz galimatijasa koji su sami napravili. Sto svojom nestrucnoscu, sto kao proizvod djetinjastih ucjena DRK-a.
  0  0

Ostavite komentar

*

code