SUDBINA KOLEKTORA, RASKID UGOVORA SA IZVOĐAČEM, KONZERVACIJA GRADILIŠTA – KONAČNA ODLUKA SJUTRA?

SUDBINA KOLEKTORA, RASKID UGOVORA SA IZVOĐAČEM, KONZERVACIJA GRADILIŠTA – KONAČNA ODLUKA SJUTRA?

88
0
Podijeli

Razgovori čelnika hercegnovske lokalne samouprave sa predstavnicima KFW banke, Dahlema i Vodacoma o raskidu ugovora sa turskom kompanijom Ćeltikćoglu, biće nastavljeni sjutra.

Sastanak koji je započeo juče popodne bio je više tehničke prirode da bi se upoznali sa trenutnom situacijom, a sjutra ćemo imati više detalja, kazao je kratko za Radio Jadran, predsjednik opštine, Nikola Gojković.
Po njegovim riječima nije izvjesno da li će Mas Gintaš završiti konzerviranje kolektora duž novske obale i vraćanje obale u prvobitno stanje, kao i da ima drugih mogućnosti koje se razmatraju. Tvrdi da sa njima nije potpisan Aneks ugovora o tom poslu.
Sve ovo po malo čudi s obzirom da je prošle sedmice održan operativni sastanak za praćenje priprema za turističku sezonu, sa kojeg je na zvaničnom sajtu opštine saopšteno da je nakon raskida ugovora sa turskom Kompanijom Ćeltikćoglu 14. maja potpisan Aneks Ugovora sa drugom turskom kompanijom Mas Gintaš. Ona bi u najkraćem roku, sa svojim podizvođačima, konzervirala gradilišta duž Šetališta i Rivijere, a javne površine vratila u prvobitno stanje. Ovo je tada rekao direktor Društva za izgradnju kanalizacione i vodovodne infrastrukture, Milorad Velaš.
Posao je trebalo da započne u subotu sa 7 ekipa i velikim brojem radnika u dvije ili tri smjene. Potpredsjednik opštine Dragan Janković je ocjenio da se kasni sa konzervatorskim radovima, ali je izrazio nadu da će Mas Gintaš završiti taj posao što je moguće prije.
Konzerviranje i zatvaranje gradilišta prvobitno je bilo planirano za 1. april, zatim sredinom maja, da bi sada po svoj prilici sve bilo prolongirano do 15. juna.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code