Šumski požar na Vidovom vrhu: Apel građanstvu – zabrana loženja na otvorenom!

Šumski požar na Vidovom vrhu: Apel građanstvu – zabrana loženja na otvorenom!

2
Podijeli

Na području hercegnovske opštine, na lokalitetu Vidov vrh oko 14 časova izbio je šumski požar. Nošen jakim vjetrom zahvatio je brzo površinu od oko 1000 kvadrata šume i niskog rastinja, potvrdio je Radiju Jadran, komandir Vatrogasne jedinice, Savo Dimić.

– Vatra je izbila otprilike 150 m od Lazarevića prema Vidovom vrhu. Naša Služba zaštite i spasavanja intervenisala je sa tri vozila i sedam vatrogasaca. U blizini nije bilo kuća, ali veliki vjetar je brzo širio požar uzbrdo – kaže nam Dimić.

Picerija i restoran

Ovoga puta su vatrogasci „uhvatili“ i ugasili stihiju, izazvanu najvjerovatnije nepažnjom, ili čak i namjerno. Jer, na tom području nema struje. Sve je veliko upozorenje u nadolazećim vrelim danima.

Zato iz Službe zaštite i spasavanja upućuju najozbiljniji apel mještanima i turistima da se strogo pridržavaju zabrane loženja vatre na otvorenom prostoru, jer posljedice mogu biti velike. O tome svjedoči veliki broj požara prošle sezone, kada su stradale velike površine zasada i šume, kao i infrastrukturni objekti.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code